Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és milyen sűrűn takarít...

Hogyan és milyen sűrűn takarítasz kisgyerek mellett, aki a földön játszik/tipeg/mászik?

Figyelt kérdés

Konkrétan az érdekel, hogy a lakásban hányszor mosod fel a konyhát, hányszor porszívózol, sepregetsz? Azt ís írjátok meg, hogy Apa mennyire tud vigyázni a rendre, vagy a lakás mennyire nyílik a szabadba.

Itt az én példám: 2 hét alatt 3* takarítok, tehát átlagosan 4-5 naponta. Ekkor porszívózás, portörlés, a szoba felmosása. Előszobát minden nap kéne seperjek, de van, hogy csak minden második nap teszem meg időhiány miatt. Hátrányok nálunk: a házat most építjük, szóval a konyha-előszoba egy légtérben van, direkt az udvarra nyílik, szóval sok port, homokot, esőben sarat hozunk be, ahonnan egyenesen a szobába visszük tovább. A párom izgága ember, mikor hazajön, mire két mondatot elmesél, az egész konyhát-előszobát körbejárja cipővel. Én ha hazajövök, megállok a lábtörlőn és addig nem lépek tovább, míg a cipőt le nem vettem. Hogy a port ne hordja be a szobába, össze kell sepregessem az előszobát gyorsan, mielőtt hazajön. Mostanában már mezitláb járok, hogy érzem-e a koszt a lábam alatt. Rögeszmés vagyok, vagy ez a minimum?

A kisfiam 6,5 hónapos, a földön játszik, a szobában: linoleum, azon szőnyeg, azon egy tiszta lepedő, azon egy vastag pléd, rajta a baba plédje, rajta a baba.

Nálatok ez hogy működik? Összehasonlítás miatt kérdem.

2010. aug. 9. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kertes házban lankuk,a szobákat naponta -2 naponta kell porszívózni. A konyhát reggel seprem fel,és minden kajálás után(3 éves és 13hónapos lányaink vannak,a kisebb csak most indult el,így még inkább mászik).Feltörölni van,hogy naponta,van,hogy hetente,ha be van hozva kintről a retek,akkor azonnal. Port törölni rühellek,at csak fék évente szoktam.
2010. aug. 9. 16:32
 12/15 anonim ***** válasza:
6,5 hós babám van. Földön játszik egész nap. Nálunk minden héten a péntek a takarítós nap. Akkor port törlök, porszívózok, felmosok. Havi egyszer Prontoval végig megyek a bútorokon.A hajam a lakásban szanészét van, így azt van, hogy kisseprűvel alkalomszerűen összeszedem.De ha a péntek nem jön össze, akkor apával a hétvégén. Mindent én csinálok, ő csak porszívózik.... persze...
2010. aug. 9. 17:05
 13/15 anonim ***** válasza:
mióta kisfiam kúszik-mászik, azóta sűrűbben takarítok.Kétnaponta pporszívó naponta felmosás.ennek ellenére pár óra alatt úgy néz ki mintha putriban mászkálna.sajnos minden apró szöszt,hajszálat megtalál, és mint egy desszertet úgy eszegeti.forgalmas út mellett lakunk panelban,nagy a por.
2010. aug. 9. 20:41
 14/15 anonim ***** válasza:
jézusom irigyellek titeket azokat akik csak heti 1-2-3 szor porszivoz stb nállunk minden nap kell söpörni felmosni törölgetni ha egy nap nem csinálom iszonyatosan látszik a 11 hos a lányom már ö is rendezkedik.. ja a cipöt nem veszik le ..nem tuddom hogy birjam rá a páromat is..:-( ö nem segit nekem semmiben estére alig élek ..tulélsi tippek jöhetnek priviben
2010. aug. 11. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:

OFF: utolsónak: esetleg ha vennél neki egy kényelmes papucsot? :)

Az én babóm nem eszi a szöszöket, lehet, ha enné, én is többet porszívóznék.

2010. aug. 11. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!