Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van (lesz) értelme a babát...

Van (lesz) értelme a babát minden etetés előtt és után lemérni? 37 hetes kismama vagyok.

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 23:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

En otthon talan egy hetig mertem, amig a rendelobol megkaptuk a merleget. De utana nem volt merlegem, igy soha nem mertem. Csak a kotelezo orvosi vizsgalatra vittem a babat, ugye ott mindig megmertek, valamint a rendelobe mindig ellehet menni meretni. De a vedono rendszeresen jott, ellenorizte a babat, latta, hogy fejlodik, nekunk ez nem is volt tema, hogy otthon legyen merleg. A rendelobe pedig setakent ellehet menni, es az azert is jo, mert akkor legalabb latjak a vedonenik, es ott van az orvos is, ha valami gond van.

21 honapig szoptattam, 4,5 honapig csak anyatejet kapott a baba, nem volt soha gond.

Ugyhogy szerintem felesleges elotte is es utana is merni, szerintem nem is sokan csinaljak.

Konnyu szulest kivanok neked, utana pedig jo babazast, szia!

2008. nov. 28. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem, nincs semmi értelme, és nem is kell. Ha éhes még, vagy jóllakott, azt úgyis észreveszed majd a reakcióiból. Az pl., hogy egy baba kevesebbet eszik, mint az átlag, még nem jelenti azt, hogy kevés is a tej. Valószínűleg csak zsírosabb a tej, hamarabb jóllakik tőle. De ha megmérnéd, akkor bizony elbizonytalanodnál. Én ezért gondolom, hogy nem jó az állandó méricske. Nekünk itthon nem is volt mérlegünk, csak a védőben mértük mindig.
2008. nov. 28. 23:23
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
csak akkor lenne értelme, ha valamilyen okból kifolyólag nem fejlodene kelloképpen a baba. ilyen esetben azért mérik, hogy meg tudják állapítani kulonosen szoptatás esetén, hogy mennyit evett, aztán fel is szokták írni, vezetni, hogy nem lesz-e szukség esetleg egyébb táplálásra is.és ebbol kovetkeztetnek az anyatej mennyiségére is, hogy elegendo-e.máskulonben, ha szépen fejlodik felesleges mérleget is venni.
2008. nov. 28. 23:33
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Havonta néhányszor bőven elég.
2008. nov. 28. 23:34
 5/12 anonim ***** válasza:
90%

szia ne mérd szerintem, mert rosszabb lesz, ezt azért mondom, mert te megszabod neki, hogy mennyit egyen, ha nem eszik annyit, akkor csak erőltetni fogod, pedig ő majd azért hagyja abba, mert elég volt neki.

Teljesen felesleges. Méri majd a védőnő eleget. :)

2008. nov. 29. 00:00
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

szia

én mániákusan mértem az elején-a magam megnyugtatása miatt.hogy egy okot kizárhassak,ha sir.főleg este,hogy úgy tegyem le,h tele a pocak. az én kisfiam jó evő volt,pár perc alatt megette a mennyiséget-konfort szopi nem volt.de volt olyan,h csak a felét-és vissza tettem a másik cicire.de ez a kezdeti bizonytalanság számlájára irható.már jó ideje az ágy alatt van a mérleg-talán havonta sem kerül elő..de tudod milyenek az anyukák..evés-alvás..ezzel van a legtöbb kérdés.majd kitapasztalod

minden jót!

2008. nov. 29. 07:42
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Én mértem az elejétől fogva. A magam nyugtadgatása miatt is, meg hogy tudjam mennyit eszik. Mert ha esetleg sírna valamiért akkor már azt ki tudod zárni, hogy éhes. Hiszen tudod mennyit evett. Én jó dolognak tartom a mérleget.
2008. nov. 29. 07:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a folyamatos mérés a legtöbb esetben csak arra jó, hogy stresszelje az anyukát. Az más, ha valami fejlődési indoka van, akkor kell, de alapesetben egy egészséges, jól fejlődő babánál felesleges. A babák sem mindig ugyanannyit esznek, ahogy mi sem. Viszont ha méregetsz, akkor még egy ok, amiért aggódhatsz ("tegnap többet evett, most mi a baj?" meg: "jaj, pár napja nem eszik annyit, mint előtte, adjak neki tápszert?"). Mi sem mindig egyforma mennyiséget eszünk meg. Ha a baba elégedett, szépen fejlődik, akkor nem számít, hogy az egyes evéseknél épp akkor mennyit evett.
2008. nov. 29. 08:38
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
én eleinte próbáltam mérni rendszeresen. de valahogy mindig megváltoztattam a körülményeket. pl. megmértem evés előtt, aztán evés után tisztába tettem és úgy tettem a mérlegre vissza. természetesen alig mértem különbséget, sőt egyszer még minuszt is mértem igy. el is tettem a mérleget. mi a francnak. időnként egyszer egyszer megmérem, csak a kiváncsiskodás miatt, hogy vajon mennyit evett.
2008. nov. 29. 10:02
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Én mindig mérem evés előtt és után. Nem azért, hogy stresszeljem magam. Nekünk nagyon jó volt, hogy tudtuk mennyit eszik Picuri, mert még 2 hónapos sem volt, de már 130g -ot elmegevett. Én nagyon büszke voltam, hogy milyen jó evő, de sokat sírt, fájt a hasa. Egy nap annyira görcsölt, hogy orvost kellett hívni, aki elmondta, hogy túl ette magát a gyerek, ez rengeteg, amit megeszik. Megnézte a lefejt tejemet, azt mondta jó zsíros, próbáljak "kevesebbet adni" neki. Ráálltam a 110-es evésekre, és lám a gyerkőc nem sírt már fele annyit sem. Viszont ugyanúgy hízott mint addig, vagyis elég volt neki a kevesebb is. Így aztán a mai napig mérem a túlevés elkerülése miatt. A legfontosabb viszont, hogy ha kevesebbet eszik a szokottnál, nem pánikolok! Éhen halni biztos nem fog. :)
2008. nov. 29. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!