Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babáknál is létezik placebo...

Babáknál is létezik placebo hatás?

Figyelt kérdés

Lehet fura kérdés. Szóval a fogzással küzdünk. Már az előző két fognál is voltak olyan éjjelek, mikor nurofen kellett.

Most is rákezdett, vigasztalhatatlanul sírt. Végül hoztam a szirupot. Le se nyelte, máris elhallgatott és aztán aludt is tovább 5mp alatt.

Lehet hogy már az izével azonosítja, hogy nem fog fájni neki? Nem most csinálta amúgy ezt először. Az előző fogaknál is előfordult.

2020. okt. 19. 23:19
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Egyszerű kondícionálás. Fájdalom -íz - elmúlik. Mint Pavlov kutyájánál, tudod.
2020. okt. 20. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Az én babám is ezt csinálja. Kapja a nurofent, abban a pillanatban elhallgat és már tud is szopizni 🤨
2020. okt. 20. 05:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor a figyelem elterelés miatt is működik.
2020. okt. 20. 06:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Mikor nekem felnőttként fájt a fogam, amint lenyelten a gyógyszert megnyugodtam, mert tudtam,h mindjárt hat és nem kell szenvednem tovább. Lehet, h valahogy ők is összekapcsolják, h mindjárt jobb lesz.
2020. okt. 20. 15:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A plabeco hatás nem ezt jelenti. :) Plabeco hatásról akkor beszélünk, ha az adott dolog, amit a páciens szed nem tartalmaz olyan hatóanyagokat, amik kihatással vannak az adott egyén egészségére.

Az egyes mondja jól, ez olyan Pavlov kutyája effektus, tudja jól, hogy a gyógyszer után jobban lesz, ezért lenyugszik.

2020. okt. 20. 15:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudom mit jelent a placebo hatás. De ugye ilyen hamar még nyilván nem hat, ezért írtam ezt, mert gyakorlatilag meg nincs semmiféle hatása a hatóanyagnak, amikor már “hat”

De akkor a lényeg végül is, hogy valószínű tényleg összekapcsolja.

2020. okt. 20. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a doboz látványától is jobban van 😂
2020. okt. 21. 10:44
 8/8 A kérdező kommentje:
7 😂😂 na akkor az tényleg placebo.
2020. okt. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!