Miért este kezdek aggódni? Mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
Kicsit több mint egy hete szültem. Nappal elvagyok szépen ellàtom a kicsit, de ahogy eljön az este elkezdek pánikolni. Félek, hogy az éjjel baja lesz és nem tud senki segíteni mert se orvos se senki olyan nincs a közelemben. Párom mindenben segít, de valahogy emiatt nem alszom mert folyamatosan rettegek. Mikor múlik el ez az érzés? Mit tehetnék ellene?2020. okt. 19. 19:52
1/11 anonim válasza:
Pont ezért este, amiket leírtál 🙂 nappal relatíve biztonságban érzed magad. Plusz gondolom túl sokat olvastál a bolcsohalalrol. Mi segíthet? Sipirc egy csecsemő elsősegély tanfolyamra. Nekem ez segített. Elmondják mit tegyél, ha felrenyel, hogy kell újraéleszteni, mi van ha belazasodik stb. Mikor múlik el? Nekem 6 hónapos kora után múlt el, mert ekkor csökken a sids esélye nagyot (hal isten addig sem gyakori) illetve már olyan onalobb, ügyesebb a baba, nem annyira védtelen. Persze igen, csak mégis már másabb érzés.
2/11 anonim válasza:
Lehet, hogy szülés utáni depressziód van. Teljesen normális jelenség, veled semmiképp nincs semmi baj. Mindenképp beszélj erről szakemberrel, mert a félelem és az alváshiány ki fogja kezdeni az idegrendszeredet. A pároddal, barátaiddal/barátnőiddel is beszélgess erről, az is segíthet (a szakembert nem pótolja!).
3/11 anonim válasza:
Ugyanez voltam/vagyok én is. Ráadásul a férjem sokat éjszakázik,egyedül vagyunk. Szerintem ha mindig van segítséged úgy pár hónap es lazulsz. Az én babam 2 hónapos, aggódom de én is lazultam már kicsit. Sokszor nyelt félre akkor mindig pánikba estem,alig mertem etetni is. De már tudom mit kell csinalni es kevesebbet is fordul elő.
4/11 anonim válasza:
#1 jól írja. Engem is az elsősegély tanfolyam rántott ki a szörnyű gondolatokból. Most már ha eszembe jut a baj, az is melléjön, hogy már tudom hogy kell elintézni. Neked is segíthet.
5/11 A kérdező kommentje:
Alapvetőleg felkészültnek éreztem magam, de rájöttem egyáltalán nem. Ez az elsősegély dolog jól hangzik mindenképpen utána fogok nézni. Depresszió nem hiszem mert jó a hangulatom, csak féltem a kicsit éjjel, rokonok is 20-30 km re vannak legközelebb, itt a városba nem ismerünk senkit. Biztos ezek miatt is vagyok ennyire parás.
2020. okt. 19. 21:08
6/11 anonim válasza:
Nézz utána neten az ügyelet telefonszámának, mentsd el a telefonodba. Nézzetek meg hogy juttok szükség esetén leggyorsabban oda. Ezek segíteni fognak megnyugodni még.
7/11 anonim válasza:
Egyébként van egy Életmentő nevű app, amit ha letöltesz és előre beírod a baba adatait, azon keresztül tudod hívni a 112-t, így rögtön látják az adataidat a diszpécserek, nem kell bediktálnod. Ez is hasznos lehet. :)
8/11 anonim válasza:
Nekem 5 eves mult a lanyom, de még mindig panikolok ejszaka. Pedig nem sokszor volt baj vele ejjel...szerintem sose mulik el :(
9/11 anonim válasza:
Én is javaslom a tanfolyamot.
Mi kaptunk egy pár oldalas segédletet is. Ezt hetente elő lehet venni, így nem felejtjük el.
Van benne 1 nagy kép is, sorrenddel, mit kell tenni, egyes esetekben.
Így ha megijed az ember, kinyitja, lehiggad és megy végig a pontokon.
Telefonszamok is voltak.
(veszhelyzetben tuti nem jut eszedbe a mentők száma...)
Én mindig attól féltem, bukik, félrenyeli, bölcső halál, beszorul stb.
Most 14 hós, már nem félek :)
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Sokat segítettetek!
2020. okt. 20. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!