Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17. én lesz a picilányom 1...

17. én lesz a picilányom 1 éves szülinapja, és szeretnék Neki és persze a családnak olyan tortát sütni, amit Ő is megehet. Milyen volt a Ti babátok tortácskája? Receptet esetleg képet mellékelnétek?

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Piskóta csokis tejszínhabbal. Tetején marcipán és csoki rózsákkal,levelekkel.
2010. aug. 8. 17:09
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Sajt alkú torta marcipánnal bevonva, jukak voltak rajta amiből egerek kukucskáltak ki. Csoki torta volt. Bármilyen tortát süthetsz neki, 1 évesen már ehet mindent!

Úgy sem eszik csak fél vagy 1 szeletet!

2010. aug. 8. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Gesztenyést csináltam.

[link]

2010. aug. 8. 18:42
 4/6 anonim ***** válasza:

1 bögre joghurt vagy kefír, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 tasak sütőpor, 3 evőkanál olaj, pici só. Ez az alap, amit lehet variálni akár úgy, hogy pici kakaót teszel bele, vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt. Jól kikeverni, amíg buborékos lesz, kb 30 percig sütni.

Ha kihűlt a tészta 2 v. 3 lapra vágni, a lapok közé túrókrém: túró, joghurt, porcukor, gyümölcs, citromhéj.

A tetejét is bevontam a túrókrémmel, és dekor marcipánból felíratot készítettem rá.

Ha érdekel priviben tudok képet küldeni.

2010. aug. 10. 08:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Én két csokis piskóta alapú tortát sütöttem. Az egyik egy kicsi volt, azt a legkisebb lábosomba raktam be a sütőbe, a másik egy normál méretű. A kicsit kifejezetten neki sütöttem, mert szerintem kell nekik, hogy jól összemarkolásszák, jól összekenhessék magukat vele.

Recept:

8 tojásból piskóta( ez elég volt mind a két tortához)

15 deka finom liszt, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, ezeket gőz fölött krémesre felfőzni. ha csomós lesz, akkor pépesítőrúddal szét lehet nyomni. hagyni kihülni.

15 deka rámát 3 evőkanál porcukorral és ízlés szerint kakaóporral kikeverni (én a magam részéről el szoktam használni egy egész negyed kilós doboz kakaóport, mert akkor lesz igazán sötét színe) és hozzáadni a főzött krémet. Rákenni a piskótákra és francia drazséval díszíteni.

2010. aug. 10. 08:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm csajok!! Döntöttem! :)
2010. aug. 10. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!