Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan vásároltad babádnak a...

Honnan vásároltad babádnak a szükséges felszereléseket? Pl. Ruha, bútor, babakocsi, játékok stb.

Figyelt kérdés

Tényleg hasznos használtan venni pár dolgot?

Megéri online rendelni?

Vagy a bababoltokban biztonságosabb vásárolni? Pl. garancia miatt.

2020. szept. 26. 22:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A dolgok nagy részét használtan vettem.
2020. szept. 27. 15:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
vatera
2020. szept. 27. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:
23%

Hihetetlen szamomra h rengetegen a “dolgok nagy reszet” hashnaltan veszi a szuletendo gyermekenek de ezt nem ledegradaloan mondom hisz tudom h vannak akiknek vannak anyagi korlatai es ezt nagyon sajnalom.

Engem borzasztoan erinte h mas levetett ruhajat kene a gyerekemre adni meg hasonlo

2020. szept. 27. 20:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb az egészben hogy nincs anyagi problémánk, de nem fogok 100 ezreket költeni olyan holmikra, amiket egy-két hónapig hord a gyerekem és amit nem tud leharcolni egy újszülött se. Ezen kívül nem csinálok belőle presztízs kérdést, hogy Brendonos meg Mamas&papasos cuccai legyenek 2 hónaposan.

Múlt héten vettem 5 h&mes bodyt, 4 leggingset és két sapit 4000 Ft-ért. Semmi bajuk. Ennyiért talán 2 bodyt kapnék újonnan. Van pénzünk de minek szórjam? Majd mikor már nagyobb lesz és abban a korban lesz hogy számít hogy újonnan vegyem, onnan fogom.

Ezen kívül pl Adamo hinta... Nem fogom 26 ezerért megvenni mert eladni úgyis 16-18ért lehet. Megvettem 16ért használtan és továbbadtam ugyanennyiért.

Egyedül babakocsit vettünk újat, miután kinőttük a kölcsönkapottat.

Kiságyat és pelenkázót 40 ezerért vettem használtan, ikeában ugyanez a kombó 70.

Lehet mondani hogy a gyerekemen spórolok, pedig csak optimalizálok és nem feltétlenül állok be a fogyasztói társadalom diktálta sorba hogy amikor gyerem születik, költdek el 100ezreket.... Lesz majd olyan is, de még nem kell.

2020. szept. 27. 21:13
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#13: #2-es vagyok. "más levetett tuhája" a keresztlányomat (öcsém lányát) jelenti. Nincsenek anyagi korlátaink, rengeteget melóztunk, hogy ne legyen, csak gondolunk pl.: a környezetre is. Szerintem semmi baja a téli bundazsáknak, macis overálnak, Brendon pelenkázónak, amit kaptunk tőlük vagy az adamo hintának... Minek gyárttatnám le újra és termelném a szemetet? A lányomnak még ezen a Földön kell élie utánunk is.
2020. szept. 28. 00:19
 16/18 anonim ***** válasza:
63%
Az nyilvan mas h csaladon belul megy a cserebe bere. De ismeretlen emberek cuccait nem adnam a gyerekemre/nek
2020. szept. 28. 15:50
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

13-as, az a hihetetlen, hogy sokan annyira nem értik/annyira közömbösek a gyerekeik jövője iránt, hogy még a saját kis kényelmetlenségeiket meg heppjeiket sem képesek levetközni értük.

Vásárolj csak feleslegesen új holmikat, gyártass le még több dolgot, használj el a gyereked elől még több erőforrást/vizet/oxigént/nyersanyagot, mert "fujj, más cucca". Pazarold nyugodtan a gyereked jövőjét.

Csak ne csodálkozz rajta, ha 25 év múlva, mikor ennek a túlfogyasztásnak már a hetköznapokban is kiütköznek majd a jelei, nem fogja megköszönni neked. Neki mindegy, milyen ruhát hord, miben alszik, mivel játszik, stb., nem is fog rá emlékezni, de a következményeit viselni fogja.

És hagyd a sztereotípiákat, hogy az emberek azért vásárolnak használt cuccokat, mert olcsóbb. Neked meg a gyereked jövője olcsóbb ezek szerint. Azért vasárolunk másodkézből sokan, mert egyrészt nem vagyunk hülyék, hogy feleslegesen fizessünk,:ha nem muszáj, masrészt fontos nekünk, hogy több maradjon a gyerekünknek.

Mert felelősséget vállaltunk értük, nem a Facebookra mutogatni szültük őket. És sokan szeretnének olyan "szegények" lenni, mint például mi.

Ez a hozzáállás hihetetlen.

2020. szept. 28. 17:23
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
17!!!Ezt prímán megfogalmaztad!!Mélyen egyetértek veled!
2020. szept. 28. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!