Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak 6,5 hónapos...

Mit csináljak 6,5 hónapos babám altatásakor?

Figyelt kérdés
6,5 hónapos - anyatejes - babám korábban mindig cicivel volt este ágyba segítve. Most azonban szeretném megtanítani neki az egyedüli elalvást. Azt a módszert kezdtem el alkalmazni amit Vida Ágnes javasol: felvenni, letenni stb. Nehezen látom a hatását. Nem csak az ágyban sír hanem a kezemben is. Aztán elcsitul végül. Majd mikor már azt hinném elaludt fél és 1 órán belül újra ébred és kezdhetem elölről az egészet. Ez mellett éjszaka két óránként ébred, órdítva amit nem tudok sokszor tolerálni és az okát sem tudom. Ha van tanácsotok mit kellene tennem írjatok légyszíves. Köszönöm
2008. nov. 27. 20:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
pont ugyanennyiidős a babám. sztem hagyd tovább cicizni. ha "értelmesebb" lesz és megérti h nem vagy meseolvasásra cseréled stb addig hagyjad igy aludni ne kinozd
2008. nov. 27. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző válaszolóval. Én is hasonló cipőben járok. Minden héten van itt egy ilyen kérdés, én is olvasgattam a válaszokat, de igazából senki semmilyen használhatót nem tudott írni. Én is próbáltam a felvesz-letesz módszert, de nagyon nehezen aludt el így, hamar felébredt, és a következő cicizésnél persze elaludt. Szerintem amíg szoptatod, erről nagyon nehéz leszoktatni, mert a cici neki egyszerre étel és nyugtató. Nem érti, hogy néha miért kapja meg máskor meg miért nem. Nehéz következetesnek lenni.

Megkérdeztem a védőnőt, azt mondta, hogy hagyjam csak, majd később leszokik róla, mesével, összebújással.

Egyébként az enyém most 7 hónapos, és esténként már leszáll a ciciről, és próbál egyedül elaludni. És nem én szoktattam rá. Nappal még kell a cici.

2008. nov. 27. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a hátsimi,vagy a popó finom ütögetése a menő.Ez eddig bevált,de sokszor cickón aluszik el így is.

Az óránkénti kelés ismerős.Mielőtt kijött volna az első foga,ezt csinálta,és nem hulla fáradt voltam.Ha ez az oka,akkor próbáld ki a viburcol homeós kúpot.Eddig minden ismerősömnek bevált.

2008. nov. 27. 22:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel Én is a kérdésemet, mert sajnos érdembeli választ nem találtam az előzmények között.

Mivel főleg az éjszakai időszakok okozzák a legnagyobb problémát, ezért keresem a megoldást (ahány ember annyiféle megoldást tud) ami mindkettőnk számára megfelelő vagy elfogadható lehet. Sokszor hagyatkozom saját ösztöneimre de nem tudom, hogy jól cselekszem e.Úgyanakkor irigykedem, hogy más hasonló cipőben járó gyermeke miért alussza át az éjszakát ill. miért viselkedik másként.

2008. nov. 28. 07:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk az esték tökéletesek:)

én így csinálom:

ugyanaz a rítus minden este(ez nagyon fontos). fürdés előtt az olajozásra kitaláltunk egy mondókát, utána fücsi,szintén mondókával, öltözés. utána félhomályban szopi, mig majdnem elalszik, utána be az ágyba és utt még kap egy kis tápszert cumisüvegből(így megvan neki a szopi élmény). mikor elég neki, elalszik, és reggelig durmol. van, hogy felsír, akko még kap.

ezt kb 2 hét alatt lehet bevezetni. fontos, hogy mindent ugyanúgy csinálj minden este, mert az rögzül. nekünk az elején kétszer kelt éjjel, az esti rítus pedig kb 1 óra volt. két hét múlva már végig aludta az éjszakát és kb fél óra az este. :) ha kell a versike, elküldöm szívesen. :)

2010. okt. 13. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!