Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesz egyértelmű ha egy...

Mikor lesz egyértelmű ha egy baba balkezes?

Figyelt kérdés

Sok a balkezes nálunk. Férjem (az ő nagypapája is az volt), anyukám és öcsém. A kisfiam is szerintem inkább a bal kezét használja. Szopja mind a két ujját, de inkább a balt. A jobbat, ha a ballal mást csinál, vagy pl ha jobbra fordítja a fejet ezért az kényelmesebb.

Érdekes, mert matatni inkább jobb kézzel szokott (pl mikor az okosoramat nyomogatja) de tárgyakat ballal fog meg. Pl ballal dobol. De a kanalat is bal kézzel teszi a szájába. 7 hónapos.

Igyekszem minden tárgyat úgy adni neki, hogy nem evidensen valamelyik kezébe, hanem a mellkasa elé tartom középre és varom, hogy azzal fogja meg, amelyikkel akarja. Ez így jó? Vagy tökmindegy, nem lehet őket összezavarni?

Azt észrevettem múltkor, hogy az osszezavarta, hogy az apja bal kézzel etette, mert automatikusan kicsit arra fordult ahonnan tőlem szokta kapni, de ez ugye nem arról szól, hogy ő milyen kezes, csak a megszokás 😀

2020. szept. 18. 17:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

9. Vagyok

Amúgy ritka hogy ennyire hamar egyértelmű legyen.

Unokatesóméknál a kislány balkezes..8-10 hónaposan már minden arra utalt..

Végleges 4 év körül szokott lenni

2020. szept. 19. 06:15
 12/12 anonim válasza:
0%
ha hetero gyereket akarsz akkor hagyd szoktasd jobb kezre minnel elobb :D
2021. márc. 22. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!