5 Hónapos ikerfiaim közül egyik valószinű tejallergiás. Ilyenkor csinálnak erre allergiavizsgálatot? Ilyen kis korban? Jár erre az emelt családi pótlék?
Nem régen olvastam itt a neten,hogy 2-3 éves kor előtt felesleges az allergia vizsgálat,mert nem mutatha aki az allergia okát. A gyógyszer pedig konzerválja az allergiát. Okosabb,ha kis adagokkal kezdve, fokozatosan emelve szoktatják a szervezetet az allergénnek gondolt dologhoz. A szervezet így tud ellenanyagot termelni.
Ez azért is igaz lehet,mert egy ismerősöm a kemo után allergiás lett egyes ételekre,a meggyengült immunrendszere miatt. Az orvos az immunrendszer megerősítése után azt javasolja,hogy fokozatosan szokjon újra hozzá az ételhez.
Utolsónak teljesen igaza van.
DE!! Csak akkor jár emelt CSP, ha a tejallergia TARTÓSAN fennáll. Vagyis, ha most (vagy majd 2 évesen) csinálnak egy allergia vizsgálatot és beigazolódik az allergia, akkor még nem fogsz több CSP-t kapni. Kell várni egy vagy két évet és ha még akkor is fennáll, akkor jár az emelt.
És mégegy DE!! Próbáld majd inkább tényleg hozzászoktatni a fiad a tejtermékekhez. Az én fiam is 5 hónapos, csúnya ekcémás, valószínű, hogy a tejtől. Anyatejes, eleite én is ettem sajtot, stb, de amióta nem, mintha javulna. Nálatok mik a tünetei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!