Nagyon kevés egy 9 és fél hónapos kisbabának a 7600 g
és 70 cm?
Figyelt kérdés
Szeretném, ha úgy válaszolnátok, hogy belegondoltok, hogy éppen a Ti babátok ilyen súlyú ennyi idősen. A védőnő azt mondja, hogy nem kell aggódni, ő ilyen, és kész. De másfél hónapja csak 10 dkg-ot hízott. Ugyanakkor tényleg jókedélyű, és nagyon-nagyon mozgékony. Valószínűleg napokon belül menni fog. Rengeteget mászik, felmászik a fotelokba stb. De mégis aggaszt, hogy mások babája már 5 hónaposan ennyit nyom. Mivel nyugtassam meg magam? A mostani súly és magasság összefüggésben van azzal, hogy mekkora és milyen testalkatú lesz nagykorában?
2008. nov. 27. 16:27
1/8 anonim válasza:
Szia!
Szerintem ne aggódj!Az én kislányom most egy éves 8300g és 74 cm!Nincsenek egyforma babák,nem egyforma a növekedésük,és nem is híznak egyformám.Le is dolgozza a babád,ha nagyon-nagyon mozgékony!:-)
Ha a jó a kedve,és eszik rendesen akkor biztosan minden rendben van!!Ne aggódj!:-)
2008. nov. 27. 16:42
2/8 anonim válasza:
Az én kislányom 10 hónaposan volt 7800 g és 71 cm, tehát kb. akkora, mint a Te babád. Ő is nagyon mozgékony, szerintem ledolgozza. Azt nem írtad, hogy kislány v. kisfiú?
Én nem izgulok, most 11 hónaposan 8400 g és 73,5 cm, tehát egy hónap alatt 60 dkg-ot hízott és 2,5 cm-t nőtt, amíg jó kedvű, egészséges nincs okod aggódni. Ja, és szerintem nincs összefüggés a mostani és a felnőttkori méretek között, számtalan ellenpéldát tudnék írni...
2008. nov. 27. 16:50
3/8 anonim válasza:
A nővérem kisfia most volt 4 hónapos, és már 7,5 kg! :-))
2008. nov. 27. 17:18
4/8 A kérdező kommentje:
Szegény védőnő nem tudott teljes mértékben megnyugtatni. Az viszont megnyugtat, hogy vannak más babák is, akik nem gurulnak, és az anyukájuk nem aggódja feleslegesen agyon magát. Mostmár én sem fogom.:-) Köszönöm nektek
2008. nov. 27. 17:34
5/8 anonim válasza:
Hú az igen 4 hónaposan 7,5 kg.....
A lányom 10hónapos,69cm és 8,5 kg.Kis combos pocakos baba.
A tiéd is tökéletes.....
2008. nov. 27. 17:39
6/8 A kérdező kommentje:
Olyan aranyosak vagytok :-)
2008. nov. 27. 17:59
7/8 anonim válasza:
Én is ettől parázok folyton. De gyönyörű kislányom van. Hét hónapos, 7300 kg, 68 cm. Szép formás kisbaba. Pedig tápis. Szerintem ne aggódj. Engem folyton aláztak, hogy a tápis babák nagyfejűek, kövérek stb... Ehhez képest én ezt pont az anyatejes babóknál tapasztaltam a környezetembe. Természetesen senkit sem akartam ezzel a kijelentéssel megbántani. Sokat keseregtem hogy nincs tejem de hiába.... Szóval gyönyörű kisbabád van ne izgulj! Amit felhízna, azt rögtön le is mozogja. Boldog babázást.
2008. nov. 27. 18:22
8/8 anonim válasza:
Az enyém 56 cm-el és 3800 gr-al született.Most 11 hós múlt 76 cm és 8500 gr.Ő tuti nem fogja meg3*-ni a súlyát.Vissza néztem az oltási könyvét és az eleinte 0,5-1 kg-ot hízó babám amióta felállt csak havi 5-max. 20 dgk-ot hízik,ettől függetlenül okos,jókedvű izgő-mozgó baba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!