Miért kap annyi baba nasit az étkezések között?
Gondolok itt pufira, rizskorongra, kekszre, stb.
16 hónapos a kisfiam, mostanra kialakult egy "bandázós" társaság a környékünkön, akikkel együtt járunk Ringatóra, játszótérre, sétálni hasonló korú babákkal. Szinte minden nap találkozunk vagy délelőtt, vagy délután. Jó velük együtt lenni, de van egy dolog, ami nálam kiveri a biztosítékot: szinte minden alkalommal előkerül valami nasi, pufi, rizskorong, és megy a körbekínálgatás.
Én a kisfiamnak egyáltalán nem adok ilyesmit, nem szeretném, ha nasizna (semmi szüksége rá, és ugye amit nem ismer, azt nem is igényi - tökéletesen elvan a napi 5 normális étkezéssel). Nem azt mondom, hogy később nem kap majd édességet, nasit, de szerintem 16 hónaposa, amikor még azt sem tudja, hogy léteznek ezek, teljesen felesleges rászoktatni.
Na de vissza a többi anyukához, szóval szinte minden nap előkerül a nasis zacskó. A gyerekek épp tök jól elvannak a játszótéren, egyikük sem jelzi semmilyen módon, hogy igényelné a nasit vagy éhes lenne, de anyuka gondol egyet, előveszi a sós pufis zacskót - és persze, hogy akkor vége a játéknak, bevonzza az összes gyereket, és a következő pár perc azzal telik, hogy a kicsik elfogyasztják a zacskó pufit. Persze az én gyerekem is menne, néha engedem is, de nem minden nap, mert tényleg nem akarom, hogy természetesnek vegye a nasizást. De rohadtul idegesít, hogy más anyukák kínálgatják teljesen felesleges és ártalmas nasival a gyerekemet napi szinten. Már szóltam nekik, hogy nem szeretném, nálunk nincs nasi, de mindig az a válasz, hogy "jaj, hát pár szemtől semmi baja nem lesz", amit én is tudok, de maga az elv, meg a "nasi-jelenség" zavar.
Egyáltalán miért érzik úgy az anyukák, hogy szükség van a nasira, amikor a gyerek épp tök jól eljátszik és eszébe se jut enni? Jól evő gyerekekről van szó, tehát nem arról, hogy csak ezt eszik meg és muszáj valamit beléjük tömni.
Én tényleg nem értem, miért annyira fontos sok családban a nasi, néha az az érzésem, hogy az anyuka jobban ragaszkodik hozzá, mint a gyerek... de miért? Miért kell szándékosan pufifüggővé tenni a gyereket?
reggeli 8, tízórai 10, ebéd délben. Uzsi három körül, vacsi 6-7 órakor.
Szerinted ha délelőtt van valami program, ahova odamegy kilencre, hogyan fog hazamenni tízre, hogy otthon egyen a gyerek? Hát ad neki tízóraira ott valamit.
A tiéd nem kap, lépj tovább.
Sosem érdekelt, hogy mások mit csinálnak, mert nincs hozzá közöm. Az sem érdekel, hogy ki mivel tömi a gyerekét.
Szerintem neked is lenne jobb dolgot, mint ezen agyalni. Vagy nem?
Na ezt én is utálom. Tényleg attól az egy szemtől nem lesz baja, de amikor semmibe veszik az én kérésemet, hogy NE adjon a gyerekemnek, attól felrántódik az agyam. Én vagyok az anyja, én döntöm el, mit eszik. A legdurvább, amikor meg se kérdezte, a 8 hónapos lányom kezébe adja a másik anyuka a krémes süteményt, és ő volt meglepődve, hogy egyazon lendülettel hajítottam a kukába. Egy másik anyuka a fia sajtos pufiját dugdosta a lányom kezébe, és nézett, hogy miért nem eszi a baba, miért nem szoktatom hozzá? (!) " a fogzásnak jót tesz". - Hát a fogzásra ott a rágókája. Jéé.
Megbeszéltem velük, hogy nálunk nincs soronkívüli zabálás, azóta nincs baj, bár még mindig éreztetik velem, hogy marslakó vagyok, mert nem tömöm a gyerekemet minden szrral.
Teljesen egyetértek, én is falnak megyek tőle, volt hogy ezért hagytunk ott bevált játszóteret. Mi játszani megyünk, nem azért hogy ebéd előtt a szaladgálás helyett koszos kézzel nasizzon. Ki is bírja mindkét gyerek, ha nem kínálják.
Én azt a részét nem bírom még, hogy erőltetik hogy vegyen a gyerek, de ők vannak meglepődve, hogy következő alkalommal "sincs" nálam amivel viszontkínálhatnám az ő gyerekét, hiába mondtam hogy nálunk nem szokás és nem is lesz. ;)
Biztos megvan az oka. Sosem filoztam rajta, ki mivel és mikor eteti a gyereket. Kezdve attól, hogy ki szoptat/tapszerhez, mikor táplál hozza vagy milyen nasikat enged a gyereknek és mikor. Leszarom. Ha a sajatodnak nem engeded megmondod, hogy nem és kész. Az meg hogy kínálják, nyilván nem akarnak bunkók lenni, hogy csak neki nem kínálnak.
En sem nászutat ok de egyszer egy vendégségben nagyon kedvesen kínáltak a Kinder pinguit a kisfiamnak. El is fogadtam. Meg mindig el és azóta sem evett ilyesmit. Ez hónapokkal ezelőtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!