A meseolvasás tévéről is ugyanolyan jó?
Ha a lapozgatást élvezi, hadd lapozgasson. A mesék pedig nem túl hosszúak (legalábbis nem az ekkora gyerekeknek való mesék), szóval a legjobb, ha az oledbe veszed magaddal szemben és fejből mondod. Közben lehet mozgásokat belevinni, így élvezetesebb számára.
A tévét szerintem hanyagold.
Normális, hogy még a mesék nem kötik le. Ne mesekönyvet adj a kezébe, hanem lapozókat, képeskönyvet, amiben mutogatod és mondod neki a dolgok nevét. A kisfiam imádja az ilyen könyveket. 22 hónapos és kb. 40 szava van. Nagyon sokat nézegetjük ezeket, ő mutatja én meg mondom, hogy mi az, de amit már tud azt ő is mondja.
A tévéről olvasást nem javaslom.
Vegyél olyan könyvet, amiből szavakat tanulhat. Kb. minden oldalon 1 kép van. Így ha ő lapozgatja 1-1 szót gyorsan ki tudsz mondani.
Ami nálunk még bevált, hogy a hintába ült és én tartottam a kártyákat és mindig mondtam mi van rajta, milyen színű stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!