Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babát erre tanítani kell?

A babát erre tanítani kell?

Figyelt kérdés
Tanítani kell arra a babát h a 2 kereteket fogva próbáljon járni? 7 honaposan felallt es felült...10 honapos

2020. szept. 5. 14:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Sőt, nem szabad ennyi idős babát erre szoktatni, mert a csont és ízületi rendszere még nem elég fejlett saját súlyának elbírásához.
2020. szept. 5. 14:26
 2/14 A kérdező kommentje:
bocsánat kezeteket...
2020. szept. 5. 14:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad. Kúszással, mászással hogy áll? Ha esetleg kihagyta, akkor ezeket kellene mielőbb pótolni, mert gondot fog később okozni.
2020. szept. 5. 14:40
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon ügyesen mászik...azt is kb 6-7 honaposan kezdte...köszönöm h válaszoltatok...nem tudtam h ezzel foglalkozni e kell vafy majd jön magától...par másodpercig megáll mar kapaszkodás nélkül
2020. szept. 5. 14:43
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
Amit magától csinál, az rendben van, csak ne járassátok. :)
2020. szept. 5. 14:49
 6/14 Derjaderja ***** válasza:
100%

Nem szabad állatni, járatni egyáltalán. Amikor megtartod a kezeddel, egy olyan testtartásban van, amiben támasztás nélkül elesne. Így az egyensúlya nem jól fejlődik.

Én annyit csináltam, hogy amikor már egyértelműn tudott menni pár lepést, akkor a kisujjamat odanyújtottam neki, olyan magasságba, hogy ne emelődjön fel ettől a karja és ne dőljön hátra. Így picit be tudott kapaszkodni, ha érezte hogy megbillen. De sokan még ezt is helytelenítik.

7/14 anonim ***** válasza:
89%

"nem tudtam h ezzel foglalkozni e kell vafy majd jön magától..."

Sose magától jön, hanem a szülő kezdi. A gyerek nyújtja a kezét és a szülő (félreértve) már húzza is sétálni, aztán csodálkozik hogy a gyereke "rákap" és "hisztizik" érte. Utána pedig jön a széttárt kar, hogy "de ő akarta", "mit tehetnék, hagyjam sírni?".

Igen, ha jót akarsz.

Ha a sört nézi ki az apja kezéből, akkor se ad az értelmesebbje. Ez ugyanolyan. A szülőnek kell tudnia, hogy ez ártalmas és nem vezetgetni.

8/14 A kérdező kommentje:
Tudom h ártalmas de mindannyian igy nőttünk fel...nem akarok neki rosszat...lehet tudatlan vagyok
2020. szept. 5. 14:51
 9/14 anonim ***** válasza:
84%
Nem, nem mindannyian. 30-40 éve is volt aki tudta.
2020. szept. 5. 14:58
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Attól hogy egy baba,7 honapos körül már áll és kapaszkodva lepeget, nem jelenti azt, hogy a mozgasfejlodese nem ugy tortent, olyan sorrendben ahogy a nagy könyv irja, csupán hamarabb kezdte. Nálunk is hasonlóan volt. Járássegitőre szepen tud tamsdzkodni, azzal is gyakorolva az egyensúly tartást irany valtast, lépegetést.
2020. szept. 5. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!