Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket kell venni a baba...

Miket kell venni a baba ápolásához a gyógyszertárból, és ezek közül mit lehet receptre is kapni?

Figyelt kérdés
Még szülés előtt vagyok, de szeretnék felkészülni az ápolásához szükséges dolgokból. Ezen kívül melyiket, hogy és hova kell használni?
2008. nov. 27. 10:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk ez úgy van, hogy valamikor még a pocakos időszak alatt a védőnő bemutat a gyerekorvosnak. A szülés várható időpontja előtt kb. két héttel bemegy a kismama és mindent felír a doki: popsikrémet, fürdetőt, lázcsillapító kúpot, köldök ápolásához hintőport, alkohol, Vigantolt (D vitamin), Konakiont (K vitamin). Elmondja, hogy mi mire való, hogyan kell használni, de nem baj, ha nem jegyzed meg, mert amikor hazamentek a kórházból 24 órán belül meglátogatni titeket.

Azért leírom:

popsikrém: pelenkázáskor be kell kenni azokat a területeket, ahol nedvességet szeretnél gátolni: popsi, cunci. A cuncinál úgy, hogy a hüvelybemenethez, illetve a kisajkakhoz ne kerüljön. A fiúknál nem tudom.

fürdető krém: többféleképpen lehet használni. Vagy bekened a gyereket és lemosod, vagy pumpás flakonba átnyomod és kis vízzel felhígítva, mint folyékony szappan használod. Nem baj, ha nem tudod teljesen lemosni a gyerekről, mert egyfajta testápolónak is szokták használni.

lázcsillapító: valaki azt javasolja, hogy csak akkor kell kiváltani, amikor szükséged van rá. Lázgörcsre nem hajlamos gyerekeknél elég csak 38 fok felett csillapítani a lázat. Nem tudom pontosan, hogy mennyi idős korig, de az első pár hónapban biztos, hogy csak egy fél kúpot lehet használni.

hintőpor, alkohol: a köldök csonkját kell vele alkohollal lemosni, utána hintőporozni.

Vigantol: D vitamin egy éves koráig napi 1 csepp

Konakion: az első két hónapban heti 1 ampulla, utána havi 1 ampulla, addig, míg szoptatsz (az anyatejben nincs elég K vitamin). Az adagolás nem biztos, mert a betegtájékoztatóban havi egy van, de nekünk az első két hónapban azt mondta a doki, hogy heti egy kell.

Nekünk ennyi kellett. Van, aki olajjal kenegeti, törölgeti a hajlatokat, nekünk azt mondta a doki, hogy nem kell.

Most ennyi jutott eszembe. Üdv.

2008. nov. 27. 10:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Kiegészítem:

Vigantol: 1 éves koráig naponta egy csepp, két éves koráig a téli hónapokban minden nap egy csepp.

Üdv.

2008. nov. 27. 10:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Amit receptre kell venni annak a receptjét a védőnőd fogja odaadni mielőtt megszülsz!

Abban lesz D vitamin és még egy vitamin amiket majd a gyermeked szájába kel belecsöpögtetned,lesz benne popsikenőcs,lesz benne fürdetőkrém azzal kell majd megfürdetni,én csak dicsérni tudom mert az én kisfiamnak gyönyörű volt tőle a bőre,és lesz még benne a köldökére hintőpor és ecsetelő amikkel minden nap fürdetés után be kell kenni ill.hinteni a köldökét!

Aztán amit külön kell megvenni az babasampon hátha lesz hajacskája és akkor majd mosni kell,nagyon fontos a babolaj én minden nap fürdetés előtt végig kentem vele a gyerekemet és,ha koszmós lesz majd a kis fejecskéje akkor azt majd olajjal kell áztatni,aztán én nem vettem külön hintőport,mert azt monda a védőnő,hogy amit a köldökére adnak azt nyugodtan használhatom a kis testére is,minden fürdetés után a hajlatait be kell kenni vele,aztán kell még popsitörlő meg fülpiszkáló,azt hiszem ennyi,ja és amit külön kell megvenni kivéve a popsitörlőből,mert abból sok fogy el azokból az elején elég 1 tubussal venni mert nem kell sokat használni a picike testéhez és sokáig elég lesz!

Remélem tudtam segíteni,jó babázást kívánok.

2éves kisfiú és 4 hónapos terhes anyuka

2008. nov. 27. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!