Miket kell venni a baba ápolásához a gyógyszertárból, és ezek közül mit lehet receptre is kapni?
Szia! Nálunk ez úgy van, hogy valamikor még a pocakos időszak alatt a védőnő bemutat a gyerekorvosnak. A szülés várható időpontja előtt kb. két héttel bemegy a kismama és mindent felír a doki: popsikrémet, fürdetőt, lázcsillapító kúpot, köldök ápolásához hintőport, alkohol, Vigantolt (D vitamin), Konakiont (K vitamin). Elmondja, hogy mi mire való, hogyan kell használni, de nem baj, ha nem jegyzed meg, mert amikor hazamentek a kórházból 24 órán belül meglátogatni titeket.
Azért leírom:
popsikrém: pelenkázáskor be kell kenni azokat a területeket, ahol nedvességet szeretnél gátolni: popsi, cunci. A cuncinál úgy, hogy a hüvelybemenethez, illetve a kisajkakhoz ne kerüljön. A fiúknál nem tudom.
fürdető krém: többféleképpen lehet használni. Vagy bekened a gyereket és lemosod, vagy pumpás flakonba átnyomod és kis vízzel felhígítva, mint folyékony szappan használod. Nem baj, ha nem tudod teljesen lemosni a gyerekről, mert egyfajta testápolónak is szokták használni.
lázcsillapító: valaki azt javasolja, hogy csak akkor kell kiváltani, amikor szükséged van rá. Lázgörcsre nem hajlamos gyerekeknél elég csak 38 fok felett csillapítani a lázat. Nem tudom pontosan, hogy mennyi idős korig, de az első pár hónapban biztos, hogy csak egy fél kúpot lehet használni.
hintőpor, alkohol: a köldök csonkját kell vele alkohollal lemosni, utána hintőporozni.
Vigantol: D vitamin egy éves koráig napi 1 csepp
Konakion: az első két hónapban heti 1 ampulla, utána havi 1 ampulla, addig, míg szoptatsz (az anyatejben nincs elég K vitamin). Az adagolás nem biztos, mert a betegtájékoztatóban havi egy van, de nekünk az első két hónapban azt mondta a doki, hogy heti egy kell.
Nekünk ennyi kellett. Van, aki olajjal kenegeti, törölgeti a hajlatokat, nekünk azt mondta a doki, hogy nem kell.
Most ennyi jutott eszembe. Üdv.
Kiegészítem:
Vigantol: 1 éves koráig naponta egy csepp, két éves koráig a téli hónapokban minden nap egy csepp.
Üdv.
Amit receptre kell venni annak a receptjét a védőnőd fogja odaadni mielőtt megszülsz!
Abban lesz D vitamin és még egy vitamin amiket majd a gyermeked szájába kel belecsöpögtetned,lesz benne popsikenőcs,lesz benne fürdetőkrém azzal kell majd megfürdetni,én csak dicsérni tudom mert az én kisfiamnak gyönyörű volt tőle a bőre,és lesz még benne a köldökére hintőpor és ecsetelő amikkel minden nap fürdetés után be kell kenni ill.hinteni a köldökét!
Aztán amit külön kell megvenni az babasampon hátha lesz hajacskája és akkor majd mosni kell,nagyon fontos a babolaj én minden nap fürdetés előtt végig kentem vele a gyerekemet és,ha koszmós lesz majd a kis fejecskéje akkor azt majd olajjal kell áztatni,aztán én nem vettem külön hintőport,mert azt monda a védőnő,hogy amit a köldökére adnak azt nyugodtan használhatom a kis testére is,minden fürdetés után a hajlatait be kell kenni vele,aztán kell még popsitörlő meg fülpiszkáló,azt hiszem ennyi,ja és amit külön kell megvenni kivéve a popsitörlőből,mert abból sok fogy el azokból az elején elég 1 tubussal venni mert nem kell sokat használni a picike testéhez és sokáig elég lesz!
Remélem tudtam segíteni,jó babázást kívánok.
2éves kisfiú és 4 hónapos terhes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!