Mivel tölti az ébrenlétet ( 2-3 óra ) egy 6-7 hónapos baba?
Figyelt kérdés
A lányom 6,5 hós , ált. 2-2,5 órát van fent két evés között. A játékok nem nagyon érdeklik, lent van a szőnyegen egy nagy pléden, vagy játszószőnyege, babatornázója és egy csomó csörgő-zörgő színes játéka rágókája, a plüssökről ne is beszéljünk. Gyakorlatilag semmi sem köti le a figyelmét 2-3 percnél tovább. Így nagyon hamar elfogy a repertoár, szoktam neki énekeli-mondókázni meg van szobahintája is, de nagyon hamar ráun mindenre. Ha az ölembe veszem ott is addig feszeng míg le nem csúszik belőle, nem marad meg. Kézben cipelni folyton meg már nem olyan kellemes a 8 kilóját.... Ti mivel kötitek le a babátokat, hogyan érjem el hogy kicsit egyedül is ellegyen?2008. nov. 27. 08:56
1/7 anonim válasza:
A kisfiam 5 hónapos. Szoktam babazenét hallgattatni vele azt imádja, főleg ha énekelek is hozzá. Leteszem a játszószőnyegére és játszok vele egy kicsit, ha látom hogy belemerült otthagyom, majd úgyis szól ha baja van. De egy fél órát simán elvan egyedül már. Szerintem fokozatosan szoktasd. És a játszószőnyegére egyszerre 3 játéknál többet ne tegyél.
2/7 anonim válasza:
Az én lányom még csak 4 hónapos, de ő eljátszik szépen. Reggel (most is) egyedül játszik a földre rakott szivacsmatracon, közben szoktam neki kapcsolni zenét, azt szereti. Alvás után kiviszem magammal az étkezőbe, ott az asztalra felrakom a pihenőszékét, abban jól elvan, amíg főzök. Belát a konyhába, lát engem, beszélgetek közben hozzá, énekelek neki, közben csinálom a dolgom. a délutáni alvás után mindig van egy kis játék, erre biztonsággal számíthat, illetve este fürdés előtt is van egy kis hempergés, csikizés, meztelenkedés a nagyágyon. Mivel ezekre mindig számíthat, így könnyen megérti, hogy néha kell egyedül is játszani, sose tiltakozott ellene. Mondjuk, ha véletlenül sír, azonnal ott termek és megvígasztalom, így biztonságban érzi magát és szerintem épp ezért hajlandó egyedül is játszani.
3/7 anonim válasza:
Az én babám6.5 hós,és nagyon jól elvan,lefoglalja magát.Mindegy,h hol van.Játszószőnyeg,járóka,pihenőszék,etetőszék,vagy babakocsi.Akár 40 percet is eltornázgat és magyaráz.Neki is sok játéka van,és mindig le tudja kötni magát vmelyikkel elég hosszú időre.Ha odamegyek hozzá,akkor sem igényli,h felvegyem(ha nem nyűgös)játszik tovább.Lát mindig?Mert engem igen,a pihenőszék a konyhaasztalon van,a járókája az étkezőben(amerikai konyhás a ház)a játszószőnyegre akkor teszem,amikor a szobában van dolgom.Próbáld meg,hátha így jobban ellesz.
4/7 anonim válasza:
Egy kis vigasztalás: az én lányom sincs el semeddig. Jó sok energiába kerül, hogy lefoglaljam. Kb. fél órát van el úgy, hogy leteszem a szőnyegre néhány plédre meg bekapcsolom neki a minimaxot. Ilyenkor matat a játékaival és fél szemmel nézi a tévét. Szerintem nem tudunk mit csinálni, reménykedjünk, hogy majd ha ül, meg mászik jobban leköti magát. :-)
5/7 anonim válasza:
Szia!
Lehet, hogy most meg fognak kövezni, de a lányunknak vettünk zenélős játékot (Sütifaló kincsesbödön) és nagyon élvezi, hogy annak, amit csinál, hallható és látható (mert közben villog) hatása van. Ráadásul színes, formás és villog is.
Próbáld meg, lehet, hogy bejön. A nagyszülők meg úgyis venni akarnak majd neki "Minulásra" meg karácsonyra valamit.
Zita
7/7 anonim válasza:
Szia! Megoldotad a problémát ? Mikor mult el ez az időszak? Most én is ezzel küzdök. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!