Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevet választanátok?

Melyik nevet választanátok?

Figyelt kérdés
Zita,Zina,Rozina,Rozita.
2020. aug. 9. 15:41
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
80%

Zita, de elfogult vagyok, engem is így hívnak és nagyon szeretem a nevem. Annyira nem átlagos szerintem, ha jól emlékszem 70 valahányadik a százas listán, szóval nem túl gyakori. Nem sok más Zitával találkoztam. Egy pár itt különlegesnek kikiáltott név sokkal gyakoribb. Szerintem amúgy pont ez a bajuk az embereknek az ilyen "újhullámos" nevekkel, hogy már mindenki ilyesmiket ad, így elveszítik a különlegességüket, de akik ezeket adják azok még mindig abban a hitben vannak, hogy az általuk választott nevek azok aztán egyedibbek, érdekesebbek, mint a régebben megszokott nevek. Azért az vicces, hogy egy Máriára vagy egy Erzsébetre már jobban rácsodálkoznak sokan, mint mondjuk egy Zoéra vagy egy Mirára. Nincs baj az ilyen nevekkel sem, de ponthogy nem különlegesek, hanem unalmasak a mai gyerekek körében, és az unokáink ugyanúgy uncsi öreges neveknek titulálják majd őket, mint ahogy ma sokan röhögnek mondjuk a Bélákon.

De visszatérve a többi névhez, a Zina nem tetszik különösebben, de semmi extra, nem is rossz.

A Rozina meg a Rozita nekem túl szappanoperások. A sima Róza tetszene.

2020. aug. 10. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!