Miért van az, hogy a fiú babák általában az apjuk keresztnevét kapják automatikusan (nem mindig, de sokkal több esetben, mint a lány babáknál), a lány babák viszont szinte soha?
Mert a fiu gyerek viszi tovább a családnevet.
De ez mostanában már nem igazan szokás
A lánybabák nem kaphatják az apjuk keresztnevét.
Gondolom, nem így akartad kiírni a kérdést. Az a kérdés, hogy a lány babák miért nem kapják ugyanakkora számban az ANYJUK keresztnevét? Azért, mert ez a hagyományőrzés miatt van csak, és régen a fiú volt a fontos, és az apa rá akart büszke lenni, az nem igazán számított, hogy a lányt hogy hívják. Amúgy én pont, hogy anyukám keresztvnevét kaptam. 36n
Igen, értelemszerűen.
De ennek semmi értelme, ha dédapát, nagyapát, apát és fiát is Károlynak hívták, honnan tudták, hogy kinek kell odaszaladni?
Szerintem is ritka buta és értelmetlen szokás (volt), de én szerencsére azt vettem észre a környezetemben, hogy egyre kevesebb azok száma, akik minden férfit a családban ugyanúgy neveznek el...
Férjem is, az apja is, az ő apja is Róbert. Irtó béna és gáz volt, mikor mind ott voltak és próbálta a család mindenféle becenévvel megkülönböztetni őket, kis Robi (férjem), idősebb Robi, legidősebb Robi. 🤦🏻
Mikor kiderült, hogy fiúnk lesz, anyósék már pörögtek, hogy jajj de jó, akkor ő is Róbert lesz, aztán mikor mondtuk hogy kizárt dolog, akkor meg besértődtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!