Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól szükséges külön...

Mikortól szükséges külön szoba a gyereknek?

Figyelt kérdés
Sajnos kis lakásban élünk, van 1 hálószobánk és egy konyhával egyterű nappali. Készülünk nagyobbra cserélni, de ugye az nem pár forint, és most itt ez a világválság is, lakáshitelhez sem könnyű hozzájutni. Egyenlőre nem gond, mert akkor is a hálószobában lenne a kiságy, ha 5 szobás lakásunk lenne, de később? Miben gondolkozzunk? Mikortól szükséges, hogy külön szobája legyen?
2008. nov. 26. 05:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt szobánk,mégis csak 4 éves korban tettük ki a kisfiút.Akkor volt szüksége külön birodalomra,sok volt már a játéka,kelett egy asztal ahol rajzolhat,kelett külön TV és DVD lejátszó,hogy ne keljen hozzánk alkalmazkodnia ha mesét akart nézni,berendeztük Neki a gyerekszobát /gyereklámpa,gyerekszőnyeg,gyerektapéta,gyerekbútor/és így simán átköltözött nem akart velünk lenni soha.A kisebb gyereket viszont egyenesen odatettük,1,5 éves és együtt alszanak a külön szobájukban a Bátyóval!
2008. nov. 26. 06:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi gond nincs abból, ha 3-4 éves koráig egy szobában alszik veletek. Nálunk van gyerekszoba, de nem jó a lakás elrendezése, mert át kell menni a nappalin és a konyhán ahhoz, hogy a szobájába érjek, így én nem merem kiköltöztetni még, félek, hogy nem hallom meg, ha sír és biztonságot ad, hogy csak oldalra nézek és látom, hogy minden rendben vele. Most 11 hónapos, de szerintem 3 éves kora után foglalja el majd a szobáját éjszakára is.
2008. nov. 26. 07:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 13 hónapos volt amikor külön szobába tettük és teljesen zökkenőmentes volt. A kislányom már hamarabb átkerült 8-10 hónaposan, mert sokkal rosszabb alvó mint a fiam és mindenre felébredt, ami neki sem volt jó meg nekünk sem.
2008. nov. 26. 07:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az első perctől fogva külön szobában alszik én minden apró hangot észreveszek.
2008. nov. 26. 08:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi most költözünk 2 szobás lakásba, mert már elviselhetetlen, hogy minden neszre felébred. 5 hónapos
2008. nov. 26. 08:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 hós korában raktam át-most 6.5 hós-mert már nem aludt nyugodtan,ha mi beszélgettünk,vagy járkáltunk.Az első éjszakától ott is végig aludt,semmi gondot nem jelentett.Van légzésfigyelőnk+bébiőrzőnk,így mindent hallok ami nála történik.
2008. nov. 26. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. pár héttől fogva külön raktam volna szerintem, de erre nem volt lehetőség, egy fél szobában laktunk együtt egy évig, és nem volt valami jó. Egy éves volt a fiam, amikor elköltöztünk és lett külön szobája, kb. 1 hét alatt megszokta. Engem már nagyon zavart a dolog, mert esténként se tévét nézni nem tudtam, se telefonálni, se számítógépezni, mert ezek mind zavarták. Nálunk az volt a helyzet, hogy anyukámnál laktunk ketten a babával. Volt, hogy este még anyámmal beszélgettem, mert hát én miért lettem volna álmos már 8-kor, aztán amikor mentem 10 felé lefeküdni akkor a kisfiam mindig felébredt rá. Bár persze nálatok van nappali, gondolom ott tévéztek, így az nem zavarja majd a babát. Nálunk ez nem egészen így volt, persze én is anyámnál tévéztem, hiába volt saját tévém, de az én szobámban nem tudtam, így persze mindig azt kellett nézni, amit anyám akart, és ha ő álmos volt, akkor nekem is ki kellett menni a szobájából. Persze jogos volt. De én már nagyon örültem, hogy külön tudtunk költözni és végre van nekem is saját szobám :)

Viszont én nem hiszem, hogy 4 évesen szükség van saját külön tévére, dvd-re. Egy gyereknek még kell, hogy a szülei vele nézzék a mesét, kérdezzen, ha valamit nem ért, vagy a szülő kiegészítse a mesét magyarázattal, ha úgy érzi, hogy a gyerek azt úgy nem teljesen érti meg. Nekem 17 éves korom előtt nem is volt saját tévém, és nem is hiányzott, szerintem fontos, hogy a család együtt nézze a filmeket. Ezt most csak azért írom, mert láttam, hogy valaki említette a saját tévét, dvd-t.

2008. nov. 26. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!