Hogy szerettessem meg vele a fürdetést? Szégyellem magam.
Ez a legnagyobb szégyenem mióta szülő lettem bevallom.
Nem sokat fürdött még a babám, mert hihetetlen őrjöngésbe kezd, remeg, üvölt, kapkodja a levegőt. Rászoktunk arra, hogy csak áttörlöm, de nem akarom ezt bevezetni, szeretnék boldog pancsolós fürdetéseket.
Leírom, hogy csináltuk eddig.
Meleg van a szobában, minden ajtó ablak csukva, nehogy szellő érje.
Babakádban megy a dolog, mert csak zuhanyzónk van.
Vettem bele ilyen fürdető párnát, mert ahogy hadonászik, nem tudom egy kézzel tartani.
Levetkőztetem, bebugyolálom, kivéve a fejét. Megmosom a haját, kibugyolálom, lassan beleengedem a vízbe, az igen kényelmes fürdető párnára.
A víz hőfoka kellemesen meleg (a kórházban szinte hideg volt, itthon olyannal próbáltam de az volt a legrosszabb, így kicsit melegebbel próbálkozom) de nem hiszem, hogy a hőfok a baj, a hajmosásnál még nem sír!
Amint beleengedtem a vízbe jön az üvöltés és kapálózás.
Ráteszek egy tetra pelenkát a hasára, hogy ne fázzon.
Kis vattapamacsokkal (kórházban így mutatták) gyors áttörlöm a hajlatokat, az alvázát. Addigra annyira belelovallja magát a sírásba hogy alig lehet tartani, úgyhogy a hátát hagyom a fenébe, gyors kiveszem, megtörölgetem.
Annyira rettegek a fürdetéstől, hogy 9 hetes létére 2 kezemen megtudom számolni hányszor próbálkoztam (igaz ebből 2 hetet kórházban volt ahol NEM fürdették, csak mielőtt hazaengedték.
Másnak is ilyen volt?
Mikor szokta meg?
Mit csináljak?
Ez eddig a legnagyobb kudarcom.
Tapasztalt segítségem nincs, 10 hetes lesz mire jön a védőnő, akit eddig telefonon (nem) lehetett elérni.
Köszi mindenkinek!
Neeem, nem a szomszéd, csak ez egy nagyon nagy duplex 130 nm és az egyik szint a miénk, a másik baratnőmé és a párjáé 😅 nekik van kád, nekünk zuhanyzó. De amúgy is felajánlották már hogy menjek oda fürdeni ha akarok, mert szeretek kádban lazulni, csak nem akartam már gyerekkel is oda szokni. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!