Tudnátok véleményt írni a kérdéseimre? Első baba
Légzésfigyelő: Angelcare vagy Baby control? 1 vagy 2 lapos?
Cumi/cumisüveg: egy márkát vegyek vagy legalább 2 félét?
56 os ruhától vegyek kisebbet?
Pelenkázó pultot nem szeretnék, csak pelenkázó alátétet, hülyeség?
Hordozóból melyik fajta a jobb?
Babakádba jó dolog a csúszásgátló alátét?
Orrszi porszi nektek bevált?
Köszi!
1. Nem használtunk.
2. Mam cumisüveg a legjobb nekünk. Szerintem érdemes egyet megvenni, mert a lefejt tejhez is jó, meg később már a vízhez is. Sima cumibol a Mam és Nip ami bevalt.
3. 50es ruha szerintem felesleges. Ha nagyon pici lesz, vehetsz olcsón párat pl. a tescoban vagy pepcoban úgyis egy hétig lesz jó. Mi pár rugdalozot kaptunk, és kb 1x vette fel, pedig csak 47 cm-rel született, mégis feszült rajta.
4. Szerintem jó a pelenkázó komód, praktikus, hogy minden ott van egy helyen és nem kell hajolgatni. Mi most is használjuk 7 honaposan. Mindig rajta a kezem mikor pelenkázom.
5. Cybex autós hordozónk van, ezek elég jó minőségűek. Kendőt, csatos hordozot nem használunk.
6. Nem használtunk. A nagyobb méretű textil pelus elég jó csúszásgátló. Mindig együtt furdetjuk este, egyikünk fogja másik fürdeti,de egy kézzel is hamar meg lehet tanulni biztosan fogni.
7. Nagyon hasznos, mindenképp alap kellék.
Volt légzésfigyeőnk és meg is mentette a kisfiam életét. Elvileg a babycontroll jobb és mindenképpen kétlapos.
Cumisuveg. Nekünk a mam jött be, de ha az a fontos, hogy szoptatás barát legyen akkor lansinoh.
56-osnál kisebbet ne. Felesleges. Az en fiamra az se ment rá soha. Szoval abból is csak keveset. Ha akkora lesz a baba, hogy jó rá utólag még vehetsz neki. De ha úgy jársz, mint en, felesleges pénzkidobás.
Szerintem nem jól használod a kifejezését. Pelenkázó alàtét az a nedvesség szívó alátét, ami olyan, mint a betegalátét vagy a kutya pelenka. Szerintem te az ágy végére rakható pelenkázóra gondolsz? Nekünk olyan van és nekünk teljesen megfelel.
Hordozónk nincs és nem is lesz, így nem tudok nyilatkozni.
Csúszás gátló alátét helyett en ajánlanám azt a kis szék szerű valamit, amit a kádba teszel, abba a babát és nem kell tartanod a kádban, nem áll be a hátad meg a kezed.
Nincs orszi porszink. Nosiboonk van. Nagyon bevált, csak ajánlani tudom. Bár drága, de megéri. Nagyon jó.
2 lapos
Ha szoptatni akarsz nem kell egy fele cumisuveg sem.
Par 50es sztem nem art. Legalabbis az en gyerekeim 50 cm
-el szulettek.
Nem hulyeseg. En is a pelenkazo lapon pelenkazok altalaban az agyon v a foldon.. Bar nekunk van pelenkazonk is..
Ujszulottnek rugalmas kendo a jo ha ilyen hordozora gondolsz. Ha autosra akkor nem tudom nekunk römer van abbol.
Van csuszasgatlonk a babakadba es nekunk jol jon.
Orrsziporszi bevalt.
1. Sosem használtam légzésfigyelőt, bébiőrből Angelcare volt.
2. Ne vegyél előre cumisüveget, pláne többfélét, ráér, ha szükség lenne rá. A középsőt hozzátápláltam tápszerrel 4 hónapos korától, de akkor sem volt üvege, kanalaztunk.
3. Kisebb ruha sem szükséges, ha megszületett, még mindig elszalajthatod apát érte. Max nézz utána, hol lehet kapni.
4. Az elején kényelmesebb a pelenkázóasztal. De én másfél évesen is feltettem őket rá.
5. Milyen hordozó? Kendőt, meitait ilyeneket sosem használtam, az autós hordozó meg volt a babakocsihoz, Pierre Cardin.
6. Nem kell semmi a babakádba, a leghülyébb találmány az a macis biztonsági betét vagy mi a szösz. :D
7. A porszívóba bedughatós igen, volt egy elemes az semmit nem ért, ahogy annó anyámnak a kézi pumpás sem. De van még ezer féle manapság, próbálkozni lehet.
Légzésfigyelő: bármelyik megfelel a célnak, de ha komplikáció mentesen születik, egészséges, nem valószínű, hogy téves riasztáson kívül bármikor is beriaszt, persze, biztonságérzetet ad, de ha baj van, akkor tudni kell újraéleszteni is. Nekünk angelcare 2 lapos van, mivel a leányzó már egy hónaposan is elmászott az érzékelő részről, sokszor beriaszt, emiatt nem is kapcsolatuk be mindig, most meg 3 hósan mellettünk alszik (eredetileg nem így terveztük :)), szóval örülök, hogy nem kellett érte pénzt adni, hanem kölcsönbe kaptuk.
Cumi/cumisüveg: 1 féle elég, ha nem válik be, veszel másikat. Én egy lansinohot szereztem be, mert szoptatni szerettem volna elsősorban, és ebből jön leglassabb a cucc, 3 hónap alatt még nem használtuk.
56os ruha szerintem elég. De esetleg dokinál rá lehet kérdezni a vége felé, hogy uh alapján milyen hosszú lesz a baba.
Pelenkázó pultot én szeretem, jobb a derekamnak, mint az ágyon pelenkázás. Ha pelenkázó alátét alatt a kemény, ágyra szerelhetőt érted, az is jó ilyen szempontból, de a pelenkázós, higiéniai cuccoknak kell valami parkolóhely mellé.
Hordozó: ha van kedved kötözni, szövött kendő (újszülött kortól egészen sokáig használható, de betörtet érdemes venni), ha nem, csatos hordozó (liliputiban pl. van újszülött betét). Illetve a kendővel ki és bekötésnél mindig a földet söpröd, engem ez idegesített, így csatosra váltottunk.
Babakádba pont elég egy textilpelus csúszásgátlónak.
A porszívós orrszívó a legerősebb, mi beszereztünk mellé egy elektromosat (nem a kézbe vehetőset, mert az semmit nem ér, hanem ilyen "dobozosat"), mert panelban hajnalban mégis csak valami csendesebbet szerettünk volna használni :)
18 a hordozás körül pont akkora a vita faktor mint az anyatej-tapszer, csaszar-természetes szules, hozzataplalas topikokban. En a helyedben ezt nem fórumon tárgyalnám, hanem
felkeresnék szakértőt, aki a konkrét kinézett hordozóról mond véleményt. Ma már annyi fele van csatosból is ami állítható meg nem merev stb. Illetve a babák sem egyforma méretűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!