Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első teljestejes kása (5....

Az első teljestejes kása (5. hónaptól) Most már nem értk semmit, akkor mégis szabad?

Figyelt kérdés

Az első teljestejes kása (5. hónaptól)

Hozzávalók 1 adaghoz: 200 ml friss, pasztőrözött tej, 20 g teljes őrlésű gabonapehely, 7 g cukor, 3 teáskanál frissen facsart narancslé

Energiatartalom: kb. 980 kJ (230kcal)

9 g fehérje, 8 g zsír, 31 g szénhidrát

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Az ötödik hónap előtt 200 ml tej helyett használjunk 160 ml tejet és 70 ml vizet a készítésénél. A gabonapelyhet először a vízbe keverjük, és utána öntsük a forrásban lévő tejbe.

Elkészítése:: kisméretű lábasban a tej felét a gabonapehellyel simára keverjük, habverővel való folyamatos kevergetés közben felforraljuk, 2-3 percig főni hagyjuk. A lábast levesszük a tűzről, és a maradék tejet hozzáöntjük. Végül egy szűrön keresztül a narancslevet is hozzáadjuk, az italt cumisüvegbe töltjük, majd jól öszszerázzuk. Ekkorra iható hőmérsékletűvé hűl.

: Ezt az alapreceptet egészen a vajaskenyér-korszakig megtarthatjuk. A 6. hónap után a cukrot mézzel, juharszörppel vagy nádcukor granulátummal helyettesíthetjük. Ha nem akarja gyermekét a nagyon édeshez szoktatni, használjon szőlőcukrot. Narancslé helyett más gyümölcslevet vagy pépet is adhatunk: a banán, alma vagy a földieper különösen alkalmas.

2010. aug. 2. 16:07
 1/3 A kérdező kommentje:
/vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr9.htm
2010. aug. 2. 16:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezt egy német babatáplálási receptkönyvből vetted, ugye ? minden országban kicsit mások a hozzátáplálási szabályok, van, ahol szigorúbbak, máshol lazábbak. Mo-n épp szigorúbbak, de ez sokszor nem is gond, mert így sok allergiás betegséget ki lehet küszöbölni. Egyébként ez a könyv nem éppen mai kiadás, a fiam 10 éves és még akkor vettem, mikor neki kezdtem főzni... akkor is nagyon meggondolva használtam, sok receptet át is alakítottam az itthoni szabályokhoz igazítva.
2010. aug. 2. 16:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez az a könyv :) [link]
2010. aug. 2. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!