4,5 hónapos a kisfiam. 3 hetes kora óta tápszeres. Eddig a Beba Optipro HA 1-et ette, doktornő tanácsára 4 hónapos kora óta a sima 1-et eszi. De mióta ezt eszi, nagyon büdös a pelenkája. A dokink sajnos nem valami segítőkész, annyit mondott rá, hogy szoknia kell. De én aggódom. A másik gyermekorvos a városban betegszabin van,nem tudom hozzá vinni. Szerintetek tényleg csak szoknia kell? Nem tudom mit tegyek.. nagyon aggódom..a kakija is megváltozott amire a doki annyit mondott, hogy a kóstoltatás miatt. Eddig zöld és krémes volt, tűrhető szaggal, most aranybarna, nagyon híg es írtózatosan büdi. A pisije is borzalmas. Kértem időpontot gasztroshoz, de addig van még 1 hónap. Nem tudom mi tévő legyek.. váltsak vissza? Vagy az idő megoldja?
2020. júl. 7. 20:16
1/6 anonim válasza:
Volt valami ok arra, hogy a doktornő miért ilyen HA tápszert írt fel? Mi külföldön élünk, azt a tápszert vesszük le a polcról a boltban, ami szimpatikus. Kivéve, ha a kórházban már tápszeres volt a baba és ott már kapott valamit. De azok sem szoktak HA tápszerek lenni. Lehet, hogy nem a tápszerváltás az oka, hanem az étkezés során kap olyat, amit nem bír. Esetleg korán kezdted a hozzátáplálást. Gondolom, volt valami oka a HA kezdésnek..
2020. júl. 7. 20:32
2/6 A kérdező kommentje:
Igazából semmi oka nem volt. Annyit mondott, hogy a babáknak a HA amit először adni kell. 4-5 hónaposan lehet sima tápszert kapniuk, nehogy allergiás legyen. Sajnos én nem tudom, első babám, és a családban senkinek sem volt tápszeres a babája.
2020. júl. 7. 20:39
3/6 anonim válasza:
Ha a pisi is borzalams illatú, esetleg érdemes lenne venni egy vizeletmintát és bevinni a gyerekorvoshoz, hogy nincs-e húgyúti fertőzése.
A széklet állagát, a tápszerváltás is okozhatta, de nem feltétlenül biztos, hogy szoknia kell, lehet nem bírja a pocakja. Nekünk a váltás után a 3. tápszer vált be.
2020. júl. 7. 20:41
4/6 anonim válasza:
A gyümölcsöktől, zöldségektől megváltozhat a kaki állaga, szaga, színe..
De a pisijének nem kellene nagyon büdösnek lennie..
Esetleg próbálj meg napjában többször néhány korty vizet adni neki..
Kicsit legyél rámenősebb a gyerekorvosnál, mond el neki hogy Téged ez egyre jobban aggaszt. A védőnő mit mond?
Mi is HA-s tápszert kapunk, most 6 hónapos a kicsim. Rákerdeztem a gyerekorvosnál hogy meddig kell ezt adnom, azt mondta 1 éves koráig nyugodtan lehet adni. Nem értem miért, de ő még mindig ezt írja fel..
2020. júl. 7. 20:59
5/6 anonim válasza:
Miért nem váltasz egyszerűen vissza a HA tápszerre?
2020. júl. 7. 21:02
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm hozzászólásokat, visszaváltottunk a HA-s tápszerre azóta megszűnt a probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!