Mitől lehet piros a bőr az egyik szeme alatt a 20 hónapos lányomnak?
Sziasztok. Nem tudom, mi lehet, olyan, mintha "beteg" lenne, de akkor mindkét szeme alatt olyan lenne, de csak egyik szeme alatt olyan kis lilás-piros a bőr. Tegnap délelőtt vettem észre. Mintha kicsit bebokszoltak volna neki, de csak enyhén. (ez kizárt, nem voltunk játszótéren 3 napja sem).
Aggódnom kéne? Volt már ilyen valakinek?
a kisfiamnak egyszer bevérzett picit az egyik szemefehérje. Azt hittem, attól, hogy előző napokban párszor Sterimárt kellett az orrába fújni, és azt hittem, befújtam véletlenül a szemébe, attól gyulladt be.
Ezzel egy időben a másik szeme alatt lilásbarnás lett a bőre, mintha karikás lenne a szeme, de nem volt annyira feltűnő, annak nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget. Gondoltam, ha baja lenne (pl. vérszegénység), akkor mindkettő karikás lenne.
A bevérzés miatt elvittem szemészetre, ahol mondta a doki, hogy be van gyulladva, ad rá szemcseppet (nem a Sterimártól, hanem a valószínűleg a náthától), és látja, hogy a másik szeme alatt piros, úhygogy arra meg ad krémet, mert ott is kezdődik a gyulladás. Kérdezte, nem dörzsöli-e, mondtam, hogy nem vettem észre.
Na, ahogy elindultunk haza, elkezdte dörzsölni, és utána még többször is, tehát viszketett neki.
Úgyhogy egyik szemét cseppentettem, másikat kentem. elég soká sikerült kigyógyulni, mert mire az egyik szemén meggyógyult a bevérzés, átment a másikra is.
Szóval valószínűleg valami gyulladás lesz nálatok is, hs dörzsöli.
Vidd el szemészetre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!