Kisfiam anyatejes, 5 hónapos. Adtam neki 2* tejpépet, jó volt neki, tovább aludt, de itt azt tanácsolták, hogy ne adjam. Akkor mit, inkább főzeléket? Most kezdem adni neki a krumplipürét. Ebédnél akartam, inkább adjam este? Tudom sokan elítélnek, de van, hogy 2 óránként ébred és nagyon fáradt vagyok, ezért kezdem a hozzátáplálást.
2008. nov. 25. 13:05
1/7 anonim válasza:
Ugyan nem válasz a kérdésedre, de próbálj meg nagyon sokat inni, szoptatós teát, homeos bogyót használni, hogy több legyen a tejed, hisz tényleg 6 hónapos korig várni kellene, és akkor sem főzivel kezdeni, hanem először csak gyümi lével, aztán péppel, majd miután ezek mennek jöhet a főzi. Tápszeres babáknál szokták hamarabb kezdeni a hozzátáplálást, persze lehet ezeket mind tudod is, nem akarlak kioktatni. Tudom az ember mennyire kétségbe tud esni. Én is adok a babámnak este fürcsi előtt milupa tejpépet, elalvás előtt még szopizik is rá (ettől függyetlenül 1x felkel még éjszaka); a védőnőm kimondottan ellenezte, de ő 6 hónapos volt akkor már. Erőltesd a szopit!!
2008. nov. 25. 13:12
2/7 anonim válasza:
Szerintem ha két óránként ébred a babód,akkor biztosan már nem elég laktató számára az anyatej!
Nekem egy éves a kislányom,6 hónapos kora óta tejpép a vacsija (milupa Ha-pép/rizspép,hypoallergén,gluténmentes)és nagyon jókat alszik.Szerintem egyébként lehet a vacsi a krumplifőzelék is,ahogyan neked jobb.
Jó babázást!:-)
2008. nov. 25. 13:19
3/7 A kérdező kommentje:
Tejem az van bőven, mert még fejni is tudok evés után, csak néha bealszik evés közben este és nem tudom sehogy felébreszteni, hogy egyen még, de azért köszönöm a válaszokat, nem oktattatok ki.
2008. nov. 25. 13:24
4/7 anonim válasza:
Én is tejpépet szoktam vacsira adni.
Kipróbálhatod a főzeléket is.
Én úgy is csináltam,hogy utolsó etetésnek tejpépet adtam és rá két órára még szopizott. Nálunk 8-kor van az utolsó etetés és 10-kor szopizott még,mert mi általában akkor feküdtünk le aludni..
Azt hozzáteszem,hogy egyik sem jött be igazán. Most 8 hónapos és még mindig felkel 2 óránként vagy inni vagy enni.
Ezt csak azért írom,mert nem biztos,hogy az éhség miatt vannak a sűrű ébredések.
2008. nov. 25. 14:28
5/7 anonim válasza:
Sztem a tejpép teljesen megfelelő,nyugodtan adhatod,nekünk a védőnő és a gyerekorvos is ajánlotta,4 hós kora óta kapja,kevés volt a tejem.Azóta a tejem elfogyott,a tejpépből pedig már egyre több félét adok neki!És ami nem mellékes,8 hetes kora óta végig alussza az éjszakát.6 hós baba anyukája
2008. nov. 25. 14:33
6/7 anonim válasza:
Ez annyira jó duma most,hogy fél éves kora előtt ne adj neki csak anyatejet,de elfelejtik azt,hogy amikor 28évvel ezelőtt én voltam kicsi már 2hetesen adtak gyümi levet a babáknak-és ezt a védőnőm is mondta,most jönnek azzal,hogy allergizálhat stb..persze de ha saját termesztésű vagy megbízható dolgokat adsz neki miért allergizálna,meg nem kell ész nélkül csinálni.A másik:az az anyuka aki nem tud pihenni,hiába van teje,estére már nem ugyan az a zsíros tápértékű tej mint reggelre és a babák fogzáskor sokkal több folyadékot igényelnek a nyálveszteség miatt.Én 4hósan elkezdtem a gyümiket a dokinőm is mondta nyugodtan,20nap után kapott krumpli főzit ,ma már almát is teszek bele neki,és semmi baja nincs,gyönyörűen fejlődik.De ő is felkel éjjel 5ször is..ez a foga miatt van,nem tudod kivédeni,van baba amelyik könnyebb eset van amelyik nem.SAjnos az enyém a nehezebb eset..
2008. nov. 25. 15:00
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Olyan furcsa, hogy szinte minden gyerekorvos és minden védőnő mást mond. Nem egyféle dolgot tanulnak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!