Van aki használta a Suttogó módszert és bevált?
Elolvastam a könyvet kislányom születése előtt. Tudtam hogy vihart kavart olvasmány. Tanultam pszichológiát érdekelt nagyon mit ír a könyv. Amikor megszületett a kislányom rájöttem hogy nem szeretném ha a dolgok úgy működnének ahogy azt a könyven olvastam. Nem szeretném kategorizálni a gyereket hogy melyik csoportba tartozik mennyire mintababa.
Azt sem várom el Tőle hogy könyv szerint "működjön". így aztán eldobtam a könyvet figyeltem a Kislányomra, közösen kialakítottunk egy napirendet és örülök hogy kiegyensúlozott a kislányom.
Ott voltam mikor sírt megnyugtattam viszont nem kapkodtam minden egyes sírásra fel 3 hónapos kora óta minden éjszakát végigalszik öröm szülőnek lenni mellette.
Szia. Én most olvastam el kíváncsiságból, mert már annyi mindent hallottam róla. Szerintem vannak olyan részei amit jól lehet hasznosítani, de nem kell szentírásként követni. Egyébként meg az a legjobb, ha az ösztöneidre hallgatsz. Minden első babás anyukában benne vannak ezek a félelmek, ezzel nem vagy egyedül. De ha rágörcsölsz a dolgokra, azt a babád is meg fogja érezni. Ha te feszült leszel ő sírással fog rá válaszolni, és máris megállapítod magadban TÉVESEN, hogy biztos rossz anya vagy. Nem kell azonnal felkapni, ha megnyikkan, menj oda hozzá, simogasd meg, beszélj hozzá. Lehet, hogy csak a látványod is megnyugtatja. De ha továbbra is sír, vedd fel nyugodtan, ez úgyis csak az első kb 3 hónapban lesz így, mert ahogy nő, egyre érdekesebb lesz számára a külvilág, egyre több minden érdekli, és nem fogja az ébrenléte nagy részét sírással tölteni.
De mégegyszer mondom hallgass az ösztöneidre, és ne hagyd magad befolyásolni, se könyv, se barátnő, se nagyszülők által.
Jó babázást, üdv, 4 hónapos kislány anyukája
szia! a suttogóban vannak jó tippek, tanácsok, és érdemes mindig megnézni ha van valami megoldandó dolog a baba körül. én megpróbáltam az elején betartani, de rá kellett jönnöm, abban is igaza van a babát kell nagyon figyelni, ami az elején nehéz mert mindent egyszerre szeretnél tudni és jól csinálni. holott miden folyamatosan derül ki:
pl:
- hasfájós-e
- milyen alvó
- milyen típus? félénkebb, vagy vagányabb
ami sztem jó benne: hogy az önállóságra nevelést (alvás, játék) már korán javasolja. A szoptatást én pl nem úgy csinálom. Ja, és egy hónapos korig ne vedd elő, kb ennyi idő míg nagyjából megismered a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!