Másodszor fordult elő estére, hogy kevés volt a babának a tejem. 5 hónapos. Mit tehetek?
Mivel sírt, adtam neki tejpépet még szopi után. Megnyugodott, ezután még egy kicsit szoptattam, elaludt. Ez történt ugyanígy tegnap is. 3 hete kóstolgat dolgokat, a tejpép (vagyis tejberizspép, hypoallergén, vaníliás) 1 hete ismerős, de eddig csak néhány kanállal evett. Most egy 60 ml szerintem elfogyott. Fogalmam sincs, mennyi tejem lehet, napközben elég volt eddig, sosem pótoltam és mindig elégedett baba. Nem nagyon hízik (fél kilókat csak az elmúlt 2 hónapban per hó), de hosszú és jól néz ki, virgonc, mozgékony, élénk, jól alszik, eleget pisil/kalil.
Ha csökken a tejtermelés, gyakran kell szoptatni, ez eddig oké, eddig is igény szerint szoptattam. Csak estére nem tudom, miért nem marad. Éjjel 2x kel, 11kor és 2 fele, mindig sok tejem van akkor.
Szóval a lényeg: mivel növelhetnék esti mennyiséget, illetve ha nem megy, jó lesz pótlásnak a pép?
10 a gyermek 3hósan is fogzik ha olyan ,mégsem választjuk le azért ,a harapást pedig gyorsan megtanulják ,hogy nem szabad .Mindenki akkor választja le a gyermekét amikor azt az anyuka úgy gondolja .Semmi baj nincs ezzel ...
Kérdező ,ha van elég pisis kakas pelus biztos vagy benne ,hogy éhes marad ?
Estére kevesebb zsírosabb tej jön. Ezért tűnik kevésnek, de a tápértéke magas. Ha egy baba este sokat cicizik, nyugtalan az is normális. Én is este sokkal többet szoptattam.
De van lll.hu-n szoptatási tanácsadó, hátha segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!