Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell tudni a CHAMOMILLA...

Mit kell tudni a CHAMOMILLA VULGARIS 15CH-ról?

Figyelt kérdés
Sokan írták hogy fogzásra nagyon jó .Én tegnap kaptam a gyógyszertárban de semmi leírás nincs, hogy hogy kell adagolni és hogy szabad beadni neki és mikor, mellékhatás ...stb.
2008. nov. 25. 09:58
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
2 golyót feloldasz és úgy add neki. Kb napi 3*4*. Egy hétig kell szedi ha van hatás akkor szépen fokozatosan csökkentve az adagot elhagyni. Ha visszatér a tünet, újból lehet adni. Mellékhatás elméletileg nincs, mert ez homeopátiás bogyó. Legfejebb nem hat. Nekünk bevált. Remélem segítettem.
2008. nov. 25. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A homeopátiának az a lényege, hogy nem csak a tünetek alapján kap "kezelést" a páciens, hanem fontos az is, hogy milyen az adott ember (jelen esetben bébi).

Fogzásra a következő szerek vannak:

Chamomilla Vulgaris 15CH:

Adagolás: 5 golyó akár negyedóránként

(30 CH-ból napi 2-4*5 golyó)

Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés jelentkezhet az egyébként kedves, jó babánál. A fájdalom hatására fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar figyelhető meg, gyakran emésztési rendellenesség, hasmenés van. A fogzás okozta fogínyfájdalmat csillapítja, ezáltal a baba nyűgösségét, rossz alvását is jelentősen javíthatja a szer.

A baba arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet. A gyerek állapota javul, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

Borax

5 CH napi 3-4*5 golyó

Aftákkal kísért fogínygyulladás, a fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki. A baba esetleg nem akar szopni vagy visszautasítja a cumisüveget.

Phytolacca

9 CH napi 3-4*5 golyó

Fogzáskor a csecsemő erősen összeszorítja a fogínyét a fájdalom miatt.

Podophyllum

9-15 CH minden hasmenés után 5 golyó

Fogzás idején rendszeresen, leginkább reggel jelentkező hasmenés, amely bő, vizes állagú, fájdalmas gyomorkorgással jár. A hason fekvés jólesik, de hasmenést válthat ki. A hason fekvésre enyhül a fájdalom.

Pulsatilla

15 CH naponta 1-2*5 golyó

Nyafogó, sírós, anyukájához búja baba. Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.

Mercurius solubilis

9 ch napi 2*5 golyó

Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, a fogbenyomatot megtartja. A kis beteg szomjas, nyűgös, éjjel sokszor felébred. A Chamomilla kiegészítő szere lehet.

Ezt én sem magamtól tudom, hanem kimásoltam abból a könyvből, amit a patikában lehet kapni (Homeopátia napjainkban), valahol 300 Ft, valahol ingyenes.

Remélem segítettem, üdv.

2008. nov. 25. 10:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én r4endszeres használója vagyok a homeós dolgoknak,gyószer helyett szinte csak azt szedjük,de nem értem az első hozzá szólót honnan vette ezeket a dolgokat amiket leírt!sehol nem írnak ilyet!Mivel ezek természetes alapú szerek,nem kell fokozatosan sem elhagyni,mert nem szokik hozzá!Akkor hat amikor adod-nem kívánja a szervezet,ha nem jót adsz nekio az adott problémára,nem történik semmi.A chamomilla különben is kamillát jelent.A kamillát vonják ki-butítják le és ez készteti a szervezetet a nyugtatásra.Sztem előbb utána kellene néznie az első hozzá szólónak mit is jelent a homeopátiás orvoslás valójában....Amúgy 5szemet adhatsz neki negyed óránként,de az én tapasztalatom az,hogy max még 5szem és többre nincs szükség.Nekünk,csak este van panaszunk,sokszor 5szem bőven elég,sokszor meg csak egy anyai ölelés kell.mellék hatás nincsen.Vedd meg a homeopátia napjainkban c.könyvet gyógyszertárban-500ft,ez alap mű sokat segít.4.5hós baba mamája
2008. nov. 25. 10:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az 5 ch-ból mennyit adhatok?
2008. dec. 11. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Az oké, hogy fel kell oldani, de miben?
2009. nov. 27. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Felforralt,lehűtött vízben.
2010. márc. 9. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!