Valakinek volt úgy a babája,hogy nagyon utált hason lenni,nem is tudott ugy fekudni de rendesen beindult a mozgasfejlodese ??
(A kisbabám most 5 hónapos,sajnos bal oldalo donga lábbal született így sokáig volt gipszben a lába illetve jelenleg is mindkét lába összevan kötve egy síncipővel...Bár az orvosok szerint ez nem gátolja semmilyen mozgásban.)
A lényeg hogy sajnos 3 hónapig nem fektettem egyáltalán hasra illetve mindig is utált hason lenni ,mai napig is csak a hatan szeret feküdni es így semmilyen mozgásformát nem végez még.
Ha most semmit nem csinál, akkor a rendesen kilőve.
Már a minimum oldalra fordulás elvárt, elvárható.
Egyébként a hàti/nyaki izmokat ha rajtad fekteted, kézben tartod, vagy kendőbe kötöd is erősítheted
Mmint 4 hónaposan minimum oldalra
/ nekem minden irányban forog, de nem releváns.. mivel ő kifejezetten gyors baba.. foga is van màr/
Szerintem gyógytornásszal beszélj, vagy a gyerekorvosotokkal és ő tudja merre küldjön ha szükségét látja.
Egy biztos, a hasonfekvés erősíti a tartóizmokat, a nyakát és ha a hasaltatás nincs, akkor nehezebben indul el a mozgásfejlődése.Amúgy nem kell azonnal 10 percet fektetni.Először tedd hasra fél percet, aztán egyet,aztán másfelet aztán egyre többet.Minden gyerek utál hason lenni, az enyém se szerette de megszokta.Te vagy a főnök, tudod, hogy kell neki a hasonfekvés, így próbálj gondolkodni, az ő fejlődéséhez erre is szükség van.
Lányom infúzióval a kezébe kezdett forogni, mondjuk csak balra mert ugye jobb keze ki volt merevítve, de simán megcsinálta.Sok mindenre képesek még olyanra is amire nem gondolunk.
"mint írtam összevan kötve a két lába,így nem tud oldalra fordulni"
Már miért ne tudna? Zárt lábbal fordulnak oldalra.
Egyébként nem tudlak bíztatni. Ha van ok, és nem kap segítséget, akkor nem fog beindulni.
Nekem 2 oldali dongalabas a babám, fél éves. Nincs elmaradva a mozgásfejlodesben, szeret hason lenni. Forog mindkét irányba, és négykézlábazik, hintaztatja magat a sinben is. Én azt gondolnám, hogy azon kívül hogy esetleg kicsit lassítja, de semmiképpen sem gátolja az összekötott sín a mozgasfejlodest.
Szerintem fejlődésneurologiara, gyógytornászhoz menjetek el, hogy mi lehet a gond. És ha utálja is érdemes azért hasra rakni, mert ha nincs úgy, akkor nincs is lehetőség hogy beinduljanak a mozgások.
Fú úgylátom rosszul fogalmaztam vagy nem értik itt sokan. Nem a fejtartással vannak gondok,hanem a fordulással gurulással..ezekre értettem,hogy nem csinálja! A fejét tartja! Dévényre járunk már mert feszesek az izmai..fejlődésneurologián is voltunk és minden ok..nyilván ezért írtam ide..
Kedves 6.nagyon okos válaszoló,a síncipőben nem ősszefogva van egymas melle a ket laba hanem terpeszben állnak,ha nem értrsz hizzá kerlek nezz utana es utana valaszolgass...terpeszbe megnezem higyan fordulgatnal konnyeden...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!