Akinek éppen felállt, vagy állni tanult a babája: Ti is mindig ott voltatok mellette, vagy a közvetlen közelében, hogy nehogy elessen és megüsse magát?
Próbáld megtanítani neki, hogy hogyan üljön le a fenekére.
Én mikor dőlt volna megfogtam és leültettem, mondtam, hogy csücs és tapsoltam hozzá. 3 nap alatt megtanulta. Sőt azóta tudja, hogy a franciaágyon eldőlhet máshol csücsülni kell.
Köszönöm az eddigi válaszokat, jó ötleteket adtatok!
A hálós járóka jutott pont nekem is tegnap már eszembe, bár nem vagyok járóka-párti, de végszükség esetére, rövid időre beletenném a kisfiam.
Sajnos Ő még nem tud ülni egyedül, támaszkodás nélkül, és próbálkoztam már azzal, hogy mondom neki "csüccs" és a popsijára érkeztetni a dőlés helyett, de sokszor nem engedi hogy ebbe a pozícióba "kényszerítsem". Csakis állni akar és négykézláb mászni, de azt villámgyorsan :) A pelusozás és az öltözés is horror, nem marad meg egy helyben, a világért se...
Az én fiam is nagyon profi az esésekben. :) Mikor megtanult felállni, ő is mint egy zsák, úgy dőlt hanyadt. Hát mondanom sem kell, hiába voltam sokszor mellette, volt baleset. Aztán pár hetet anyóséknál voltunk, ahol kő van és esett már el ott úgy, hogy azt hittem, szétszakadt a feje. Akkor tettük rá a fejére a kutacsvédőt. Ez volt az ő bukósisakja. El se tudom mondani, hányszor esett és max az ijedségtől sírt. De ha nem volt a fején, akkor volt nagy bőgés. Volt aki meglátta és szinte a fejem szedte, hogy hogy lehetek ilyen idióta, hogy ilyet adok a fejére, szegény gyerek... Meg azt is mondta, hogy úgy védem a fejét, hogy nem fog veszélyérzete kialakulni, blablabla... Jelzem, igenis észrevette, hogy a feje koppant, csak annyi, hogy nem szakad szét a feje a kövön! Nekem nem mindegy! Akkor volt, hogy nem is adtam rá, de rájöttem, hogy jobb, mert sokszor hiába álltam mellette, pillanatra nem néztem oda, elesett. Akkor még nem tudott "szépen" esni. Most már a fenekére csücsül, vagy előre dől ha úgy érzi esik. Már nincs a fején úgy 1 hónapja. Meg már nem anyósomék vagyunk. Most 15 hós. Bármennyire akarja az ember, nem állhat ott mellette állandóan, és ha mindig elkapom, akkor mikor tanul meg esni? Sokkal nyugodtabban hagytam próbálkozni. Ő nagyon ügyesen viselte, nem nagyon zavarta, hogy rajta van. Szerencsére. Igaz amikor nagyon meleg volt, akkor szegénykém beleizzadt, hiába nem teljesen zárt. Akkor levettem kicsit, majd mikor megint mehetnéke volt, ráadtam.
Egy 8 hós babuci még nehezebben érti meg, hogy hogy is essen, ez folyamatosan alakul ki.
Ez kb. 2-3 hétig tart, aztán megtanul szépen leülni, amikor elengedi a járóka szélét vagy amibe épp kapaszkodik. A kislányom is ezt csinálta. Sokszor volt, hogy amikor felkapaszkodott, akkor fogtam és a csípőjénél fogva lenyomtam ülésbe, és közban folyamatosan mondtam neki, hogy "csüccs".Ezt csak azért csináltam, hogy rögzüljön neki, hogy üljön le amikor elenged valamit, ne pedig döljön el mint egy zsák. Kellett pár nap mire magától is rájött, hogy így sokkal könnyebb, és azóta már úgy csinálja, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy elsöbb leülünk, és utána mászunk tovább.
Ne aggódj hamarosan elmúlik, és rendesen csinálja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!