Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem eszi meg a főzeléket...

Ha nem eszi meg a főzeléket mit adjak neki ami tápláló ebédre és vacsira?

Figyelt kérdés
Már kétszer írtam be ezt a kérdést, nem válaszolt senki,légy szi segítsetek.Pár napja nem akarja a 10 hónapos lányom enni a főzelékeket, max pár kanállal.Még a kedvenceit sem.Már nem turmixolom, lehet hogy furcsa neki?Ti voltatok hasonló helyzetben?Mit tegyek?
2008. nov. 24. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Az enyém is válogat.1* megeszi másszor nem a szokásos dolgokat.Adj neki helyette húsos gyümi pépet,gyümit tápszerrel,tejpéppel,rizzsel.Pár nap múlva próbáld újra vagy próbálj ki új ízeket neki.
2008. nov. 24. 12:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Mennyi idős a babát? Tápszert nem kap, még szopizik.Húsos gyümi pépre írnál ötleteket? Ma répát adtam neki rizzsel és almával, talán 8 kanállal evett belőle.Tízóraira adtam pépet, ebédre nem akartam ugyanazt.Szóval nem egyszerű:) Köszi előre is.
2008. nov. 24. 12:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet ,hogy még nem ártana ha turmixolnád, ne teljesen csak kis apró darabok legyenek benne. Nem lehet, hogy fogzik,azért étvágytalan? Kicsit már lehet ízesíteni. Én minden főzelékbe reszelek sajtot. Az én lányom 1éves és neki is az étvágya változó, főleg most mert jönnek a rágófogak. Húsos gyümi receptet én nem tudok, de a bébiételek között vannak jók. Tízóraira ne pépet adjál neki hanem csak gyümit v joghurtot és hátha éhesebb lesz ebédre.
2008. nov. 24. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Reggelire próbálj könnyebbet adni neki.Esetleg babatejbe áztatott kekszet,joghurtot.Lehet az is,hogy nem anyira e´hes,e´s ezért nem akar enni.Tarts nagyobb szünetet az étkeze´sek között,e´s akkor adj neki amikor kér.

A lányom is 10 hónapos.Ö vacsira babatejes --tejbe grízt gyümölccsel,vagy tejbe rizst gyümölcsel,estleg ha maradt ebédröl paprikás krumpli,(nagyon szereti)Fött virslit is szereti Rebeka.Kis spenótos kruplit csibe husival.

Ne egyszerre hagyd el a turmixolást.Elözször hagyj neki benne kis darabokat az e´telbe.Majd egyre többet.Adj a kezébe repa´t almát,körte´t,hagy szokja a rága´st.

2008. nov. 24. 13:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Az enyém 3 hótól tápszeres,most 11 hós és kb augusztustól eszi meg a zöldséget,mert előtte hányt tőlük.Bár a répa és burgonya most is csak ritkán jön be neki.Vehetsz kész bébiételt (így könnyebb rájönni Ő mit szeret) vagy csirke-

pulyka mellet,májat,hetente 1* pedig sertéshúst keverhetsz bármilyen zöldséggel,gyümölccsel.Én a húst megpárolom pici sós és a hozzá illő zöldfűszeres vízben,turmixolom és jégkockatartóba adagolom.Ha kell csak felmelegítek 1 kockát és gyümi vagy zöldségpéppel,rizzsel keverem.A bolti babakajákban több összetevő van és én először azokkal tapasztaltam ki mit szeret.

2008. nov. 24. 13:10
 6/8 A kérdező kommentje:
120 hós kislány Anyukájának: köszi a választ,leírnád a napirendeteket (főleg az étkezéseket)?Lehet hogy sűrűek az étkezések, ahogy a másik hozzászóló is írta.Neki is köszi:)Reggel ébredés után szopi, majd 8 körül eszik mostanában pár kanál joghurtot egy kis reszelt almával, majd 10 körül gyümölcs tízóraira (ma pép volt).Aztán cicin elalszik, kb. 1,5 óra, utána 12-fél 1 körül szopi majd ebéd.Ez lehet h sűrű? Hogy csináljam? Délután: 3 körül szopin elalszik, ez legtöbbször csak fél óra, majd ha felébred, uzsonna (rizspelyhes gyümölcs vagy pép)aztán 7-kor vacsi, és utána szopi.Ja, ha hajnalban felébred, akkor is szopi, ez még kb 6-szor egy nap, amit nem bánok mert fenntartom a tejtermelést.
2008. nov. 24. 13:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi: csak 10 hós:)))))
2008. nov. 24. 13:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem h uzsi és vacsi között szokott enni köles golyót (amiről épp ma olvasta h rontja a fogakat, tényleg??).
2008. nov. 24. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!