Másfél éves babának ennyi mindent tudnia kéne?
Én is ezt hallom.. de az enyém is csak a töredékét csinálja..
2 hó és 2 éves.
Rokon baba verselt ilyenkor / hallottam/
Enyém öröm, ha a nem-en kívül mondja hogy anya😅
Néha belemegy a bilibe.. tudom, hogy érzi.. de nem szól..
1,5 évesen ennyi sem.
Csúszda
Cipő ment
Annak ellenére, hogy a gyerekem nem siette el ezeket, sosem éreztem, hogy verseny lenen, vagy versenyeznének velem.
Van bnőm akinek 1 hónap különbséggel vannak a gyerekek
Nagyon fejlettek.
Mindig elmondja mi törtènik..
Sosem
Dicsekvésnek érzem, nem is annak szánja.
Persze, rögtön ne diplomázzon? :)
Egyiket se kell.
Most gondolj bele: az is normális, ha 18 hónaposan indul el egy gyerek. Na ő hogy csúzdázzon egyedül? :)
3 éves koráig jogában áll hallgatni is. Mondjuk 2 év felett megkésett, de 10 szó csak az elvárt akkor is. Akkor miért kéne 1,5 évesen?
Stb...
Úgy általánosságban valamit ami ezekhez közelít nem árt ha tud ennyi idősen, úgy a tuti, hogy nincs vele semmi baj. Tehát a beszédet meg válaszolást se úgy kell érteni, hogy szavalja el a Himnuszt. De valami reakció legyen a részéről amiből látszódik, hogy egyébként érti és próbál reagálni. Csúszdázni vagy járni sem kell tudni, de jó ha bizonyos mozgásformákat tud már egyedül végezni amikből látszik, hogy fejlődik, legyen egy minimális koordinációja. Hogyha nem tök egyértelmű, hogy vissza van maradva akkor nem kell aggódni.
Ezt a "bibibí az én gyerekem már úgy fest 3 hónaposan mint Picasso" farokméregetést meg azok az anyák csinálják akiknek semmi eredményük nincs az életben, egyedül semmit nem tettek le az asztalra ezért a gyereken keresztül próbálják kiélni a sikerélményt ami sose volt nekik. Mondjuk azt sosem értettem, hogy az ilyen minek vállal gyereket ha úgy is csak a saját hiányosságait kompenzálja vele, de ez már nem az én dolgom.
Az én kisfiam 19 hónapos ő semmit nem csinál még. De mi fejlesztésre fogunk járni. Ez mas eset. Nem minden gyermek fejlődik egyformán es baromi nagy ostobaság ilyesmivel versengni... Aki verseng...
A kislányom viszont normálisan fejlődött aki most 3 éves es emlékszem ennyi mindent nem tudott másfél évesen azért ...🙂 Szerintem nyugodj meg semmi baj nem lesz itt.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!