Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyaralás babával a hegyekben....

Nyaralás babával a hegyekben. Kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
Kisfiam jelenleg 7 hónapos. Jövő héten indulunk Ausztriába egy hétre. Alapvetően túrázni mennénk, és persze őt is vinnénk (hordozókendőben). De tanácstalan vagyok, meddig lehet egy babával felmenni, biztos érzékenyebbek a kevesebb oxigénre, nyomásra stb. 2000-3000 méter magasba fel lehet vinni a babát? Valakinek van tapasztalata? A védőnőt hívtam, ő "bevallotta", hogy nem tudja. (Ez szimpi benne, hogy nem kezdett el kamuzni.)
2010. júl. 29. 12:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Válaszom nincs, csak kérdésem, mi is csak készülünk a Magas-Tátrába szeptemberben, akkor 6 hónapos fiunkkal, mei taival. Bevallom, nekem a légnyomás eszembe se jutott, csak a szél meg az eső. A megfelelő hordozós ruházatról gondoskodtatok? Mi mellett döntöttetek? Nagyon kíváncsi vagyok. :-) És tanácstalan.
2010. júl. 29. 12:59
 2/8 A kérdező kommentje:

Igazából ezt meg én nem gondoltam aprólékosan végig. Van egy nagyon jó esőkabátom, amiben ő is belefér, a fejére meg van meleg sapka. Bár ha nagyon-esik fúj, vagy úgy tűnik, hogy nagyon esni és fújni fog, inkább maradunk a kempingben.

A légnyomás különben csak azért jutott eszembe, mert tavaly 16 hetesen voltam a Júliai Alpokban, akkor 2500 m-nél magasabbra nem mehettem orvosi tanácsra.

2010. júl. 29. 13:03
 3/8 anonim ***** válasza:

De akkor mégmagzat volt, azért. 2000 méternél magasabbra az oxigénszint csökkenése miatt nem ajánlatos terhesen menni, mert akkor a babának is kevesebb jut, és ebből baj lehet magzati korban.

Én a Mam hordozótakarón gondolkodom, illetve a Mamamin van két nő is, aki hordozósruházatot varr, ezeken filózom.

2010. júl. 29. 13:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezek micsodák? Én még nem hallottam róluk, de lehet hogy hasznos lehetne.
2010. júl. 29. 13:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi-ennek idén 10 éve- pont Ausztriában és Olaszországban az Apokban voltunk az akkor majdnem 7 hónapos fiammal, 2 hétig, nagyon jó volt.

Ő hátihordozóban volt, szerintem az a legjobb.

(Wörthi tó, Lienzi Dolomitok,Mölltal, Grossglockner, Livigno, átmntünk St Moritzba, Ötztal...szóval sok helyen.

Nem foglaltunk szállást, hanem 3 helyen szálltuk meg, panzióban, ill Livignoban szállodában.

Kirándultunk, túráztunk, ált felmentünk felvonóval és lesétáltunk.

Semmi bajuk nem lesz 2-3 ezer méteren.

Menjetek nyugodtan!!!

2010. júl. 29. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
2010. júl. 29. 13:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a linkeket! Átnézni sajnos csak este lesz időm. :-)

Különben örülök nagyon, hogy ilyen pozitív válaszokat kaptam. Egy kicsit tartottam attól, hogy leszólnak majd, hogy "miért teszed ezt a babáddal?!?!" stb. Szóval a mai napra is megvolt már a pozitív csalódás. :-)

2010. júl. 29. 13:29
 8/8 A kérdező kommentje:

13.24

Felmentetek a babával a Glocknerre? Nem semmi!

2010. júl. 29. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!