Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hányszor kell gyümölcs- vagy...

Hányszor kell gyümölcs- vagy zöldségpürével kínálnom hat hónapos babám?

Figyelt kérdés
Eddig kizárólag szopott,most kezdem kínálgatni almával. Még csak nyalogatja a kiskanalat, a hegyéről megeszi a pürét. Mennyit kell neki adnom most, illetve két-három hét múlva? Nem akarom tömni, de nem tudom, mennyit és hányszor adjak.
2008. nov. 23. 07:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Az én lányom is 6 hónapos koráig szopott, utána kezdtük csak a hozzátáplálást. Szerencsére mindig szívesen eszi, amit adok neki. Az új fajta ételt első alkalommal csak néhány kanállal adom, utána adok neki a megszokottból.

Már az elejétől fogva megeszik 100-120 ml-t. Nem tömöm, de szerintem te sem tömöd, mivel a baba jelez, mikor már nem kell neki. Biztos, hogy te is észreveszed. Amúgy volt olyan, hogy 190-200ml-t is megevett egyszerre. Egyébként ekkor mennyiséget csak az általam elkészített ételekből eszik. Gondolom azért van, mert a bébiételben rizs, rizspehely, burgonyapehely sűríti és teszi táplálóbbá a zöldségeket és gyümölcsöket.

Remélem, tudtam segíteni.

Zita (31 hetes kislány anyukája)

2008. nov. 23. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Addigra már kiválthatsz egy etetést,a tízórait vagy az uzsit.Aztán már mindkettőt,majd utoljára az ebédet.Gondolom azért majd akkor is megkínálod a cicivel szomjoltás gyanánt.Náluk még mindegy,h melyik étkezésre mit kap(nyugodtan kínálhatod uzsira is zöldséggel őt)A reggeli meg a vacsi maradhat szoptatás,ameddig bírod és van tejed.Ha már fogytán, lehet neki tejpépet adni.6 hós baba anyukája
2008. nov. 23. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Bocsi, a kérdés második fele kimaradt. Szóval 4 hete eszünk mást, és már most naponta kétszer adok neki. Délelőtt gyümölcsöt, délután pedig zöldséget. Azért így, mert miután az egyik étkezésnél elkezdtük a hozzátáplálást, észrevettem, hogy már nem eszik olyan jóízűen a ciciből a másik étkezésnél. Kipróbáltam, és bejött.

Azt gondolom, hogy mivel ők 6 hónapig csak szopcsiztak (nem 4 hónapig, mint a tápszeres babák), nagyobb léptékkel haladhat a hozzátáplálás (, mert elvileg 2 hónappal "le vannak maradva" - ezt mindig megkapom a gyermekeiket korábban hozzátápláló anyukáktól). De az is igaz, hogy minden baba más, de persze az ember a másoktól szerzett tapasztalatokat használhathja a saját gyerekénél.

Zita

2008. nov. 23. 12:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Három napja "adom" neki az almát, de igazából ma tetszett neki. Nagyon édesen cuppog vele.Jó babázást mindenkinek!
2008. nov. 23. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!