Mézes cumi altatáshoz. Ti mit tennétek a helyünkben?
Azt legalább meg mondja, hogy miért mézezi??
Nagyon kiakadnék és soha nem engedném, hogy vigyázzon a babámra, ha megbízhatatlan a nagymama!
Bajt is csinálhat, esetleg allergiás is lehet a babád!
a méz egy éves kor alatt okozhat bénulást, botulizmust. nézz utána a neten és nyomtatsd ki neki, mit tehet az unokájával.
amúgy nem értem,minek mézezi,nem hinném,hogy ettől gyorsabban elaludna a baba. biztos mondja majd,hogy titeket is igy altatott és semmi bajotok nem lett.... de neked ezt nem kell engedni.
A méztől nem lesz semmi baja,ez csak egy újabb "tiltás". A mézet azért nem ajánlják a babáknak,mert vizet von el a szervezetből. A mézes cumi is csak azért nem jó,mert árthat a jövendő fogainak.
Az pedig,hogy mit nem ehet a baba,attól függ,hogy az anyuka a tápszergyárak reklámjainak hisz,vagy a jól bevált tapasztalatoknak.
Nekem egyéves a lányom,a fiam kettő. Soha nem kaotak tápszert,és úgy etettem őket,ahogy engem is az anyukám. Mindkettő erős,egészséges. A lányom 9 hósan,a fiam 12 hósan már szaladt,mint a kisnyúl. Betegek sem voltak,legfeljebb megfáztak. Semmire nem allergiásak.
És nem csak én vagyok az egyetlen anyuka,aki így eteti a babáját.
En nagyon nagyon erzekeny vagyok az ilyen helyzetekre!!!
Ha valaki nem tartja be a jatekszabalyokat nalam az kiesett a jatekbol...lehet az barki!!
En is betartom, pedig biztos konnyebb lenne megszegni sokszor, de itt nem az en/parom/anyukam/anyosom stb erdekeit nezzuk....
Ha nem erik meg, hogy akar eletveszelyes helyzetbe is kerulhet emiatt akkor eltiltanam a babamtol.
Viszont ha allergis valamire gyorsan kiderul(hozzateszem a mez az egy alattomos dolog, nem minden uveg mez tartalmazza a veszelyes bakteriumokat).
Beszelgess el anyukaddal errol.Lehet, hogy nem vette komolyan a figyelmeztetest...de ha ezek utan apro jelet is latod annak, hogy meg mindig nem hajlando a Ti jatekotokat jatszani, legyel hatarozott!!!
Én is megvívtam a magam harcát az anyósommal, ami sokkal nehezebb volt, mintha a saját anyukám lenne.(ő már nem él sajnos) Szóval neked is meg kell tenned, a gyereked érdekében! Az a baj, hogy ők más korosztály, teljesen más szellemben más szabályok között nevelték a gyerekeket, és nem értik, hogy bizonyos dolgokat most miért nem szabad, amikor régen lehetett. Én háklis vagyok nagyon ilyenekért, vagyis amit én nem engedek és ő igen. Nálunk is ment hónapokig a dolog, hiába mondtam hogy ne ültesse, ne áltassa a gyereket amíg nem tud, meg ezer más volt, nem érdekelte, sőt azt mondta ezek hülyeségek. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a hátam mögött etette olyannal amit még nem evett. Én balhét csináltam, azóta megváltozott minden, tudják mi a helyzet.
Nem azt mondom hogy vessz össze vele, de nyomatékosan mond el újra, hogy ez nem jó (fogak, botulizmus, rászokás, stb miatt) és ha ezek után sem érti, akkor én biztos nem hagynám, hogy ő altassa a babát.
Hát nagyon egyszerű, hogy mit tennék: többet nem maradna egy percre se kettesben a gyerekkel.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!