A párom jóval idősebb mint én, van 2 gyereke, az első feleségtől. Én nem szeretnék gyereket, de ő mondogatja hogy nem lenne baj ha lenne. A nagyszüleim szerint nem szeretem mert akkor szülnék neki gyereket. Ti hogy állnátok hozzá ehhez a dologhoz?
Ez csak rajtatok múlik. Ha ő mindenáron gyereket akarna tőled, de te nem szülnél neki, akkor mondhatná ezt a nagyanyád, bár akkor is max annyit mondhatna, hogy nem illetek össze.
De a te párod szerintem nem akar mindenáron több gyereket, csak úgy van vele, hogy ha nagyon akarsz szülni akkor szüljél, ő nem akarja elvenni tőled a lehetőséget, hogy anya légy.
A férfinak már van gyereke, ráadásul kettő is, ilyenkor egyértelmű, hogy rábízza a nőre a döntést, hogy akar-e saját gyereket, vagy nem.
Nem azon múlik a szerelem, hogy valaki szül-e gyereket a kapcsolatba vagy sem...
Én úgy gondolom, hogy a gyerekvállalás mindig két ember döntése kell, hogy legyen. Ha már egyik nem akar gyereket, akkor ott azt a döntést el kell fogadni, amennyiben ezt a másik fél nem tudja elfogadni, akkor egy olyan társat kell maga mellé választania, aki akar szintén gyereket. Úgy nem megy, hogy az egyik akar, a másik nem.
Ha te úgy érzed, hogy nem akarsz, akkor az nem. Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted a párod. És az ő esete valóban más. Már van 2 gyereke. Nem úgy van, hogy nincs egy sem.
Viszont személy szerint úgy gondolom, hogy attól, hogy nem volt előtted megfelelő példa az anyaság terén, szerintem még simán lehetsz jó anya. Hisz attól, hogy téged a nagyszüleid neveltek fel, nyilván ugyanúgy láttál pozitív, illetve negatív példát magad előtt, amit tudsz alkalmazni a saját gyerekednél, vagy éppen kerülsz.
De ez csak a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!