Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszert tényleg csak fél...

A tápszert tényleg csak fél óráig lehet felhasználni elkészítés után?

Figyelt kérdés
A dobozon ez van, viszont a kórházban szülés után egész éjjelre kiadták a tápot cumisüvegben, akinek nem volt elég teje, és az anyukák sem hűtőben tárolták. Akkor most lehet egy egész éjjelre előre készíteni, vagy mindig frissen kell?
2010. júl. 27. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!A legjobb ha frissen készíted,de ha valami miatt ez nem lehetséges akkor 24 óráig szigorúan hűtőben nyugodtan tárolhatod.Gyermekosztályon is így csináltuk.Ott dolgoztam.Reggel elkészítettünk egy nagyobb adagot és kiadagoltuk cumisüvegekbe.
2010. júl. 27. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
én a babámmal voltam sajnos gyerekosztályon. ott akinek nem feküdt be az anyukája vele (hogy miért és hogy mi volt a véleményem az ilyen anyáról azt inkább hagyjuk...), annak a babának reggel megcsinálták, és amit nem ivott meg, utána odaadták a cumisüvegben ugyanúgy, nem is tették hűtőbe, csak simán a polcra. egy másik tápszeres baba anyukája ugyanígy csinálta, de ő hűtőbe tette azért. mondta is, hogy este előre meg szokta csinálni, és ha nincs mondjuk 30 fok, az ágy mellé teszi, hogy ha éjjel ébred a baba, ne kelljen rá várnia, míg keveri-hűti vagy melegíti. egyik gyereknek se volt semmi baja.
2010. júl. 27. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit mi használunk, arra az van írva, hogy elkészítés után 2 óráig lehet felhasználni. Mi van, ha pl. megcsinálsz 150 ml-t és a baba nem issza meg fél óra alatt, mert nyammog?

DE! Én nem készíteném el, csak azt az adagot, amit épp megeszik. Forrald fel a vizet, az legyen kész, és akkor mindegy, hogy éjjel csak azt, vagy a tápszert melegíted fel.

2010. júl. 27. 13:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én így csinálom! Reggel megcsinálom az egész napos adagot és ha kihűlt beteszem a hűtőbe. Másnap reggel újat csinálok. Hülyeség hogy csak fél meg 2 óráig szabad felhasználni, nyilván ha így csinálod többet kidobsz, tehát több tápszert kell vennetek. 24 órán belül odaadhatod a babádnak.
2010. júl. 27. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Én este mindig két adagot csinálok, az estit megeszi, a reggelit meg a hűtőbe teszem és reggel csak melegítem, így gyorsabb (és nem zörgök hajnalban, hogy a másik gyerek is felébredjen)
2010. júl. 27. 14:49
 6/6 anonim ***** válasza:
A kérdésedre nem igazán tudom a válasz, de én egyszer akartam előre elészíteni a tápszert, és úgy besűrűsödött, mnt a tejbegríz. Szóval szenvedés volt így etetni. Ezekután rájöttem, hogy nem is problémás mindig frissen készíteni, hanem inkább egyszerűbb. Én is jobban szeretem a friss ételt.
2010. júl. 27. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!