Hány kg és hány cm volt gyermeked 3 illetve 4 hónaposan?
Kislányom 3550 grammal és 52 cm-rel született 37.hétre.
3 hónapos mérésen 5850 gramm és 61 cm volt. A védőnő már akkor is húzogatta a száját hogy már 6400 gramm körül kéne lennie de a 6 kg-ot sem éri el..Viszont hosszúságra tökéletes.
17-én lesz a 4 hónapos mérés. Védőnő szerint akkora legalább már 6800 grammnak kéne lennie (de a 7 kg lenne a legjobb) illetve 63-64 cm körül.
Teljesen egészségesnek gondolom a kislányom, 100%-ban anyatejes, napi 5x eszik.
Másnál is volt ilyen probléna? Az én genetikám ilyen hogy ehetek bármennyit alig hízok. Lehet örökölte?
Kisfiam 37 hetesen született 2450el
2335 el hoztuk haza
4 hetesen volt 2700 gramm
6 hetesen 3190
2 hónaposan 3650
Teljesen nyugodt lélekkel szard le a védőnőt, nem normális. 6 hónapos korára kell a babádnak megdupláznia a születési súlyát. Vagyis akkor kell 7100 grammnak lennie, nem 4 hónaposan 7 kilónak. Kimondottan nagyok azok a babák, akik 4 hósan 7 kiló körül vannak.
(azért nem írom az enylmek méretét, mert irreleváns, mindkettő iugr baba volt, így más volt a dúlyfejlődésük az átlagoshoz képest).
Percentilis táblázat szerint valóban kevés. A védőnő nem hülye, hanem azt nézi.
Az en babám kissebb súllyal született de 4 hónaposan 7 kiló felett volt. Ez már felette van a vonalnak.
Köszönöm szépen :)
Férjem is mondta hogy ne foglalkozzak vele, mivel egészséges a baba.
Csak 1.baba így mindenen aggódom, nem tudom mi a "normális".
#6 Tévedsz, ez a barom nem néz semmilyen táblázatot, ugyanis az 50. percentilis 3 hónaposan 5800 (szinte grammra ennyi volt a kérdezőé), 4 hónaposan pedig 6400. Ezt nem én mondom, hanem a WHO. [link]
10. percentilis alatt lehetne dumálni, ezek a 3 és 4 hónapnál 4900 és 5400. Konklúzió: a védőnő vagy segg hülye, és nem tűnik fel neki, hogy a babák 80%-a az általa ideálisnak tartott súly alatt van, vagy simán élvezi, hogy ijesztgetheti a szerencsétlen szülőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!