Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezdett kúszni a babátok,...

Hogy kezdett kúszni a babátok, teljesen szabályosan?

Figyelt kérdés
Nekem csak a jobb lábát használja. Másnál volt ilyen? Mikor fogja a balt is beiktatni a mozgásba? Lehet valahogy serkentei a bal láb használatát? Mindig behajítja és felfelé tartja.
2010. júl. 26. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Én próbáltam "serkenteni" a mászást, hogy rájöjjön hogyan is kell. Nem tudom neked segít-e nekem jó volt!

Tedd hasra, majd emeld négykézlábra.. ill mászó pózba! Aztán hogy kicsit bemelegedjen, vagy hogy ne feladatnak tekintse, hanem játéknak, mozgasd a csípőjénél előre hátra, rugóztatva, és lehet hozzá mondókát társítani (zsipp-zsupp..akármi)

Majd, próbáld meg "mászásra kényszeríteni", bizos emélékszel amikor a doki a talpához teszi az újszülötteknek a kezét, és picit próbálja tolni előre.. "kicsikarva" belőlük a mászó reflexet. vagy nem tom mit.. :)

Szóval támaszd be a lábát! Remélem érthető és hasznos voltam :)

2010. júl. 26. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Én babám hónapokig igy kúszott,nem szabályosan,hanem egy lábbal tolta magát. Majd elkezdett szabályosan mászni. Szóval ö nem kúszott soha szabályos kommandósba.
2010. júl. 26. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem pont egy hete kúszik a lányom és éppen ugyanígy mint a Te Babád!A bal lábát csak behúzza de a talpa felfelé néz,csak a jobbal "dolgozik"!Én úgy szoktam hogy elérakok valamit,vagy ha látom ogy indul,akkor mögé megyek és tartom a talpa alatt a tenyerem!Bal talp alatt bal tenyerem,jobb alatt a jobb,hogy egyformának érezze!Olyankor használja azt is ,bár kellett 2 nap hogy "észrevegyen" :)

Sajna péntak óta beteg úgyhogy nem kínzom! :(

2010. júl. 26. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt, hónapokig.

6 és fél hónaposan kezdett kúszni, de ő a bal oldalát használta, a jobb oldalát csak húzta, úgy csinált mint egy sérült katona :) 10 hónapos volt, és még mindig nem mászott. Ekkor rájöttem, hogy valószínűleg ezért nem mászik, mert azt nem lehet féloldalasan, ahhoz mindenképp váltott kéz láb mozgás szükséges. Elvittem dokihoz, kettőhöz is, megnézték a kúszását, de azt mondták semmi baja, majd alakul, és fog mászni is. Így is lett, ahogy rendeződött a kúszása, és már mindkét oldalát használta rendesen, rá 1-2 hétre elkezdett mászni, 11 hónapos volt már ekkor, és már ment is kapaszkodva.

2010. júl. 26. 18:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Kisfiam is féloldalasan kúszik. Csak a jobb lábával tolja magát, a balt nyújtva húzza maga után. A héten voltunk fejlődésneurológián (kontrollon) és azt mondták, hogy ez így nem jó. Szimmetrikusan kellene kúsznia és ezért sem mászik még. Kaptunk tornagyakorlatokat, amivel erősíthetjük a csípő izomzatát. Mondjuk ő már 10 hónapos, vagyis bőven másznia kellene. De csak kúszik, ül, feláll 1 hete.

A fő gyakorlat az, hogy a lusta lábat mindig fel kell zárkóztatni, vagyis talpból megtolni.

2010. júl. 26. 21:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, akkor egy kicsit még várunk, hátha magától felzárkózik az a bal láb...
2010. júl. 27. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!