Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még olyan baba, akit nem...

Van még olyan baba, akit nem érdekelnek a játékok?

Figyelt kérdés
2.5 hónapos fiaim vannak, nem köti le őket a játszószőnyeg, se a zenélő játékok, se a plüssök, se a csörgők, se a labdák, se a pihenőszék, se a kontrasztkártya. Egyedül egy ikeás játékhíd szerű. De nagyon szeretnek a járókában elnézegetni, hason tornázni. Baj ez, hogy nem “játszanak”? Látom a velünk egy idős babákat, csörgőkkel játszanak meg ilyenek...
2020. márc. 21. 08:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2 és fél hónapos az kicsi, az enyém meg se tudott fogni egy csörgőt ennyi idősen. Kis idő és fognak csörgővel játszani. Kontrasztos kártyát meg csak nézni kell, nem játszani vele.
2020. márc. 21. 08:44
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Az én babám egy hetes kora óta imádja a zörgő (én zörgetem neki) kontrasztos könyvét nézegetni, de ebben ki is merül a játék. És nagyon sokat nézelődik, a fényeket. Most egy hónapos.
2020. márc. 21. 09:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Idősebb babákat láttál. Két és fél hónapos még nemigen nyúl a tárgyak után. Esetleg véletlenül megfog valamit, és tartja a kezében egy ideig, lehet, hogy hadonászik is vele, hiszen elengedni sem tud még akaratlagosan.

Ha a járókában fekve szívesen nézelődnek, az teljesen OK. Közben felfedezik a testüket, a kezüket, és lassan megtanulják, hogyan tudnak megfogni és elengedni valamit. Egy-egy tárgyat odalógathatsz föléjük, amit nézhetnek, és "próbálkozhatnak" a megérintésével. Eleinte persze véletlenül fogják meglökni, de lassan rájönnek majd az összefüggésre.

És nem kell valami vásári bazár! A kevesebb több, ebben az életkorban is.

2020. márc. 21. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Most megnéztem a kisfiamról a 2-3 hónapos kori képeket és 3 hónapos koráig a "játék" nálunk ölbeli játékok voltak, mi játszottunk vele. Esetleg a járóka fölötti zenés forgó keltette fel az érdeklődését.

3,5 hónaposan próbáltuk először a kezébe tenni az egyik puha csörgőt, de szerintem hetekig nem izgatta különösebben.

(Most 2,5 éves és nagyon eleven, minden érdekli.)

Ha jól értem, akkor ikreitek vannak, ugye? Lehet, hogy ők egymás társaságához szoktak és ennyivel boldogságosak :)

2020. márc. 21. 09:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem a kisebbik gyermekem se kötötte le semmi. Ha az ölemben volt még talán ránézett játékokra, de csak pár pillanatra. Állandóan kézben akart lenni, más nem érdekelte. Nincs vele semmi baj. :)
2020. márc. 21. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 3 és fél hónapos ikreim vannak. Ők se fognak még semmit esetleg véletlenül. A játék nálunk is annyi hogy mondókázok, vagy néznek valami plüsst, esetleg valami logó dolgot.
2020. márc. 21. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!