Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tetszik Neked a Rebeka név?

Tetszik Neked a Rebeka név?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 18:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok. Beugrott, hogy miért idős néni jut az eszembe a Rebeka névről. Arany Jánosnak van egy Vörös Rébék című balladája. A Rébék a Rebeka egyik becézett formája.
2010. júl. 26. 11:56
 22/29 anonim ***** válasza:
szia, nekem tetszik, de én nem adnám, mert én ugyan ismerek olyat, aki nem zsidó, és így hívják, de én nem szeretném, ha a gyermekemnem emiatt baja lenne. nekem szeméy szeritn nicnsenek semmiféle fóbiáim, így a zsidókat is csak olyan embereknek tekintem, mint akárki mást, csak sajnos a világban a tendencia azt mutatja, hogy ezt nem mindenki gondolja így és simán el tudom képzelni, hogy valakienk a nevéből baja származzék ilyen korlátolt társadalomban, mint a miénk.
2010. júl. 26. 12:58
 23/29 anonim ***** válasza:
60%

szia

ha a masodik babank is lany lesz Rebeka lesz a neve, meg pedig azert, mert angliaban elunk es szeretnek olyan nevet adni ami otthon es itt is ismert nev...a lanyunk Boglarka es igen nagy szivas szegenynek, mert senki nem tudja kimondani :S

GYONYORU NEV es nem romas.....

2010. júl. 26. 13:49
 24/29 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik, már legalább 10 éve eldöntöttem, ha lányom lesz így fogják hívni. De mivel kisfiúnk született, így van egy gyönyörű Zsomborunk. :)
2010. júl. 26. 16:47
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Gyonyoru nev,legfiatalabb hugomat igy hivjak.

A tobbiknek akik "zsido" nev miatt nem adnak.

Ne adjatok se az Eszter,Sara,Daniel,Ruben,David,Mate,Mark, neveket a gyerekeiteknek mert ezek mind heber eredetu nevek es a Mate meg a Mark kivetelevel mind Ujszovetsegben szereplo nevek.

Amugy a hugom szuletese utan par evvel(most 12 eves) nagyon fel lett kapva ez a nev,rengeteg kislanyt neveztek el igy akik pedig magyarok.

Errol ennyit.

1 eves kisfiu anyukaja

2010. júl. 27. 05:38
 26/29 anonim ***** válasza:

Javitas:

"a Mate es Mark kivetelevel mind Oszovetsegi nevek"

elozo voltam.

2010. júl. 27. 05:39
 27/29 anonim ***** válasza:

12:58-as vagyok.

bizony, egyikt se adnám, és nem is adtam, pont ugyanez ok miatt. Pedig tetszik mind, és kisebb is az asszociáció esélye, de mit lehet tudni. Mondom, szerintem olyan őrület felé halad a világ, hogy még ebből is baj lehet. Inkább kapott egy jó kis semleges nevet, amiből nem lehet baja (Latin eredetű, magyar nyelvterületen honos név, + minden európai nyelvben megtalálható, legalábbis az általam ismert neolatin és germán nyelvekben biztosan).

Most lehet hogy én paranoiás vagyok ebben, de én már találkoztam ilyen jelenséggel nem is egyszer, emiatt vagyok ilyen óvatos.

2010. júl. 27. 12:45
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azoknak pedig, akik túllihegték, üzenem, hogy kérdés egyszerű volt, nem az, hogy adnád-e, hanem csupán az, hogy tetszik-e. Köszönöm mégegyszer.
2010. júl. 27. 12:50
 29/29 anonim válasza:
Gyönyörű, és egyáltalán nem furcsa, ma már teljesen megszokott.:)
2010. okt. 15. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!