Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok babámnak a mi levesünk...

Adhatok babámnak a mi levesünkből répát, ha delikát és bors is van benne?

Figyelt kérdés
Amikor akarok neki adni a levesünkből, akkor bio vegetával főzöm és kevés borssal.Nem adhatok még neki úgy ha delikáttal főzöm, 10 hónapos? Ti evés közben is megkínáljátok vízzel, vagy csak a végén?
2008. nov. 21. 13:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ne adjál neki abból még, amit magatoknak főzöl, legalábbis én nem adnék. Én evés közben is megkínálom vízzel, de nem nagyon szokott inni.
2008. nov. 21. 13:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenki másképp gondolja:)

Én adtam mindkét gyerekemnek, most a kisfiam is 10 hónapos, és ő már evett a levesből. Még tésztát is raktam bele, ízlett neki, és semmi baja nem lett tőle.

2008. nov. 21. 13:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

az én kislányom 5 hónapos kora után nem fogadta el a tápszert, tejpépeket sem, úgyhogy először turmixolva, mikor meg már ügyesebb volt, akkor ahogy megfőztem, azt ette, amit mi.

Esetleg az jó lenne szerintem, ha a borsot kihagynád!

2008. nov. 21. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak kevés füszer van benne eheti, inkább a végén füszerezd amikor a répát, húst stb már kivetted a levesből.

Vizet akkor adok ha sürű a fözelék és látom hogy nem csúszik,iszik 1-2 kortyot és eszik tovább.

2008. nov. 21. 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom 9 hós, de már régóta csak azt hajlandó megenni amit mi eszünk, ráadásul darabosan, még villával se lehet neki összetörni, mert akkor már nem kell neki (két fogacska van eddig). Persze nem fűszerezünk annyira, mint eddig :)

A tejpépeket meg üveges bébiételeket egyenesen úúúúútálja :)

Anyukám és anyósom is mesélte, hogy a férjem is meg én is már elég korán "emberkaját" ettünk és mindketten itt vagyunk épen és egészségesen :)

2008. nov. 21. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Mennyi idos a bebid? Miota adsz neki anyatejen/tapon kivul mast is?

En is adnek neki. Persze nem 2 honaposan elso elmenykent es nem agyonfuszerezve, de egy keves nem arthat.

2008. nov. 21. 13:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.10 hónapos a kislányom, még szopizik és 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást.
2008. nov. 21. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Amikor az én kisfiam betöltötte a 8 hónapot akkor már azt ette amit mi,persze először amíg nem tudott darabosat enni akkor mindig turmixoltam neki,de azért mindig darabosabbra hagytam és így nagyon szépen meg tanulta,hogy rágni kell egy falatot.

Mivel terhesség alatt sem ajánlatos fűszeres ételeket enni,meg nekem nem is bírja a gyomrom ezért mi már alapban nem nagyon fűszerezzük az ételt mindenből csak egy nagyon picit teszünk és így a kicsikém is mindig ehetett belőle és mivel látta,hogy mi is ugyanazt eszük ezért sokkal jobb étvággyal evett onnantól kezdve mindent.

2008. nov. 21. 13:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 9 hónapos koráig csak sóztam a mi ételeinket, ha tudtam, hogy adok neki belőle, de ahogy betöltötte a 9. hónapot már ment a levesbe delikát és egész bors is. Most 10,5 hónapos, már fűszerezem az ételeit, egyedül az őrölt borsot hagyom ki, az még nem neki való. Evés közben megkínálom vízzel, de csak pár kortyot adok neki, mert csak telítődik tőle a pocakja, ne azzal lakjon jól, ha befejeztük, akkor ihat, amennyit akar.
2008. nov. 21. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!