Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnál is van, hogy a babája...

Másnál is van, hogy a babája nem tudja mennyi tejci elég neki?

Figyelt kérdés
Kisfiam addig eszik amig adok neki,ha túl sokat akkor nagyon fáj a hasa és ordít,ha meg nem adok azért sír.Nagyon nehéz szabályoznom mert etetés után amikor én úgy gond.elég azonnal a cumit a szájába kell nyomni hogy ne egyen.nehezen alszik el van úgy hogy egy órát altatni kell.Fogalmam sincs hogy mekkora menny.Most 6 hetes tápos.150 -160ml még nem fáj a hasa 190-nél már igen.
2008. nov. 21. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem 150 ml rengeteg egy 6 hetes gyereknek! Szerintem ha kiszámolod a testsúlykilógrammonként a 150-nel akkor is kevesebb jön ki. Az én babám 3 hónapos és most eszik 150-et, ha üvegből adok neki. A 190 pedig tényleg nagyon nagyon sok! Főleg tápszerből... próbálj neki kevesebbet adni mindig egy kicsivel kevesebbet és be fog állni. Mi is sokat szenvedtünk eleinte mert nekem is kellett tápszert adnom egy hónapig, és sose tudtam, mennyi legyen. Ami a tápszeres dobozon van az is baromság, nem kell annyi a gyereknek. És hidd el az én gyerekem is sokat eszik, kövér is, sokat is hízik, mégsem kellett neki ennyi. Amikor cumisüvegből adom neki ő is hisztizik amikor elfogy, aztán felveszem, megnyugtatom és abbahagyja. Mert a pocija tele van csak még szopizna. Orvossal védőnővel beszéltél róla? Mert szerintem azért sír és azért nem alszik mert tele van a hasa, azért is sír. Adj neki kevesebbet!
2008. nov. 21. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Ajja, ez rengeteg!

Nem szabad tuletetni, hidd el.

En kislanyom is tpaszeres sajnos, most 9 hetes, es szazhuszat kap.

Vegyel Mecsek Baby teat, cukor nelkul langyin naturba add neki kajci utan, az segiti a hasfajast is es azt ihatja, nem art neki, de szerintem ne cukrozd, mert tulontul hozzaszoknak az edes izhez es utana bajban leszel, mikor jonnek a fogacskak.

Kislanyom megiszik belole 2 decit naponta, szereti nagyon. De mindig langyin add, hidegen nem fogadja el, hozza vannak szokva a testmeleg folyadekhoz.

Es tapnal vard ki min. a 3 orat etetesenkent, uruljon ki a pocak, ne fajjon.

2008. nov. 21. 11:16
 3/5 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok,kibróbáltam 130 adtam volt hiszti ,belenyomtam a cumit a szájába aztán lassacskán elaludt.Kb.20 perc.Egyenlőre nyugi van!

Mennyi ídő után alszik el nálatok?

2008. nov. 21. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
az első válaszoló vagyok. hat hetesen nekünk 100 gramm volt az adag, tápszerből is, tejcsiből is, de akkor kezdtünk visszaállni csak tejcsire. Akkoriban csak úgy aludt el ha ringattuk meg sétáltunk vele. Most már, 3 hónapos, elalszik ha lerakom a kiságyba és elég álmos. Kitartás, majd kialakul neki is az alvás, ne aggódj. Csak még kell neki a ringatás, mert amíg ahasadban volt és jöttél-mentél akkor is ringattad, hiányzik neki. Nekem azt mondták itthon, hogy ezzel elrontom és tessék, nagyon szépen elalszik már magától is. Egy trükköt mondott még a védőnő: a kiságyat húzzuk a mi ágyunk mellé közvetlenül. Nálunk bevált, a baba ott alszik mellettem de mégis a saját ágyában. azóta nincs baj sem az elalvással sem az éjszakai alvással előtte csak velünk a nagyágyban tudott aludni. remélem tudtam segíteni.
2008. nov. 22. 14:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a gyors választ!Valamikor130,v.mikor150 ennél nem tudom kevesebbre csökkenteni.Nagyon ordít és nem hajlandó elaludni v.mikor fent van a két étkezés között és tiszta nyügös és gondolom utána meg ezért sír.
2008. nov. 23. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!