Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 13 hónap körülije is ilyen?

Más 13 hónap körülije is ilyen?

Figyelt kérdés

13 hónapos múlt a lányom, és már alig bírok vele.

9 hónapos kora óta jár.

Egyetlen percre se tud nyugton maradni. Felkeléstől alvásig pörög. Ha felveszem ficánkol, megfeszíti magát. Ringatni nem lehet. Mesét nem tud leülni nézni se maga, sem velem. Reggel szívesen odavenném magam mellé az ágyba még a saját ágyából hogy együtt pihenjünk de nem lehet, mert nem akar feküdni, hanem mászik le, ugrál, rázza az ágytámlát stb. így kelhetek fel azonnal. Délután is esélytelen ledőlni vele egy kicsit, mert nem akar. Ha lefektetem magam mellé azonnal felül, feláll, ha marasztalni próbálom sír.

Mindenre felmászik, dobozokra, bútorokra is próbál stb.

Mintha abszolút nem kötődne hozzám sem.

Én már néha nem bírom. Miért nem tud velem pihenni vagy tv-zni egy kicsit vagy bármit nyugton? Szeretnék én is néha egy fél órára leülni vele.

2020. márc. 2. 23:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A kétéveseim sem ülnek meg 10 percre sem... Ne viccelj, amit szeretnél, még igencsak odébb van. Majd nagyobb (4-5 éves) ovis korában már kicsit kevesebbet pörög majd. A négyévesemmel már sokkal könnyebb, mint a kicsikkel, ő időnként megül már, eljátszik, tőle már lehet kicsit ejtőzni is.
2020. márc. 2. 23:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Enyém is ilyen már régóta, 1,5 éves.

Mivel gondjaim vannak így időnként le kell pihennem így van néhány taktikám. Egyik hogy az ágyra teszem az építőkockáit, lefekszem és odahívom mellém. Így tudok kb 20 percet pihenni, de közben játszom is vele. A másik inkább csak reggel szokott lenni ébredés után. Magam mellé veszem és bekapcsolom a Bogyó és babócát kb 15 percre. Ez érdekli (más nem, és nem is nézi máskor a tv-t) és van időm észhez térni.

Tehát kitartás :)

2020. márc. 2. 23:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Kislányom holnap 14 hónapos, de még nem jár csak lépeget. Ő most épp nem ilyen, le lehet kötni könyvvel, sok mindennel, de ez hullámokban jön, amikor pl mászni kezdett pont ilyen volt, illetve nemréhlg megtanult lépcsőn mászni, és akkor mindig a lépcsőhöz szökött. Gondolom, ha járni kezd rendesen, újra ez a felfedező fázis jön majd.
2020. márc. 3. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:
A lányom egyéves múlt, még nem megy, de ő is nagyon aktív. Mászik össze-vissza, a kanapéra, nem bír megmaradni egy helyen. Persze azért néha eljátszik, vagy könyvet nézeget egy ideig, de az esetek többségében nagyon mozgékony. Már most félek, mi lesz, ha elindul. Amúgy sokszor a babakocsiban sem akar megmaradni.
2020. márc. 3. 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:

2 és fél éves a fiam, dettó ilyen. Jövő héten kezdjük az ovit, rettegek tőle. Nem kéne, mert félek, hogy megérzi.

Ha tehetem én délben alszom vele. Reggel 7-kor kel, este 10-kor alszik el.

2020. márc. 3. 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:
A 13 hónaposak ilyenek. Nincs mit tenni, több az energiájuk, mint nekünk, szülőknek. A délutáni alvást azért vasald be, addig te is pihenhetsz. Ráadásul, ha kihagyja a baba, attól is pörögni fog. Az enyémmel(2,5) nagyon ritkán esik meg, múlt héten csütörtökön például nem tudták a bölcsiben elaltatni sehogy. Hát komolyan, este, mint aki tolt pár tabletta Extasy-t. Meg persze igyekezz alaposan kifárasztani játszón, udvaron, hátha utána ad neked 5 percet :)
2020. márc. 3. 09:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én simán lefekszem a szőnyegre 😁Ő játszik én meg csukott szemmel pihenek.
2020. márc. 3. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!