Bébikomppal előbb megtanult járni?
Mint bébikomp használó elmondom neked lassan 34 évesen nálam mit okozott, hogy anyám előszeretettel tett bele.
Van egy enyhe gerincferdülésem deréktájon. A derekam rengeteget fáj. Fájnak a forgóim. Gyerekkorban sokszor estem keltem mert rossz volt az egyensúlyérzékem, állandóan kék zöld voltam, mert mindenhova beütőttem magam, (komp miatt a gyerek nem tanulja meg a határokat ha neki megy valaminek, hamis biztonságérzés) gyengék a bokaszalagjaim.
Anyám akkor pakolta el mikor egyszer kiszöktem vele a lakásból és az ereszlefolyóban elakadva hatalmasat borultam.
A szomszéd kisgyerek nem a komp miatt jár. A tiéd nincs lemaradva.
Túl van dramatizálva a komp. Utolsó! Egyáltalán nem biztos, hogy a komp miatt vagy olyan amilyen. Lehet anélkül is gyenge lenne a bokaszalagod stb.
Annyi mindent lehet utólag mondani mi mi miatt van, de ez csak feltételezés.
De nem csak a komp van túllihegve, hanem minden. A szoptatás, mozgásfejlődés, beszéd fejlődés, hozzátáplálás, hordozás, szobatisztaság. Minden. Komolyan sok anya meg van őrülve...
Gondolom ti is olvassátok itt a kérdéseket.
"két honaposan csak kétszer mosolyog egy nap, lehet, hogy autista?"
"6 honaposan két kanál pürét eszik nem 4et,hová forduljak vele?"
"másfél évesen nem mond verset, fejlesztésre kell vinni? “
Oké ezeket kicsit eltúloztam, de kB. ilyen kérdések vannak itt. Ez szörnyű.
Kedves 12!
Igen rengeteg minden túl van lihegve ez tény.
Ahogy az is, hogy nem 1 orvos mondta ki kerek perec a gerincferdülés és a gyenge boka a komptól van.
A kisfiú már lehet, hogy hónapok óta járna, ha nincs a komp meg a járatás.
A fiam minden ilyen nélkül 10 hónapos korára stabilan ment, mert akart, mert ő ilyen most rögtön mindent azonnal típus. Aztán ott vannak azok a babák akik nyugodtabbak és akár 14-15-16 hónaposan indulnak meg. És egyiküknél se akadályozta semmi a szabad mozgást.
Bírom amikor jönnek az ilyen okosak mint 13. Ezek szoktak lenni a bezzeg régen emberek is. Egy csomó mindenről orvosilag bebizonyítják, hogy nem volt jó úgy. Erre magyaráznak, hogy dehát régen, meg nem biztos hogy amiatt.
De amiatt van. Az csak egy dolog, hogy nem minden gyereknél okoz problémát, de normális szülő sztem nem a saját gyerekén kísérletezik.
Egyáltalán nincs hátranyba a lányod majd elfog indulni ha megérett rá. Nem egyformák a gyerekek. Nem szabad másokhoz hasonlítani őket.
Én nagy fiam 9 hónaposan kezdett el járni ( igaz a kúszás kimaradt nála)
Az öccse 2 hét múlva lesz egy éves és még ő is "csak"bútorok mellett kapaszkodva megy.
Még van bőven idejük, hogy elkezdjenek járni. Ezen ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!