Ti honnan tudtátok hogy készen álltok a 2. babára? Mennyire nehéz két gyerekkel?
Kicsi fiam 15 hónapos, és egy ideje, pár hónapja, párom mondogatja, hogy rajta lehetnénk már az "ügyön". Igazából egyre gyakrabban mondja, már a fiunkkal is kommunikál erről, tehát úgy veszem észre a férjem már nagyon belelovalta magát a témába. Persze én is elgondolkoztam rajta, de nagyon bizonytalan vagyok.
Olvastam a témában sok könyvet, de nem igazán tudom hogyan lehet a figyelmet két gyerekre ugyanúgy fordítani. Illetve, a másodikat is ugyanúgy tudom szeretni, mint az elsőt? Jut rá annyi idő, ami neki kell majd a fejlődéshez? Mi van, ha rosszul csinálom és akaratlanul is, de egyikre több figyelmet fordítok majd, mint a másikra? Ti hogy csináltatok ezt?
Én emiatt nagyon tartok a második gyerektől, mert félek hogy el fogom rontani és valamelyikbol lelki sérült lesz stb.
Amíg ezek a kételyek vannak, nem is érdemes belevagni? Vagy mindenki fél ettől? Normális hogy ezen kattogok?
A másik, hogy a terhességet egy gyerek mellett hogyan csináltátok végig? Én az elsővel elég rosszul voltam, a 20. hétig ájuldoztam, hánytam meg minden bajom volt, és ettől is tartok, hogy a második terhességnél is lesznek ezek, így pedig a fiammal nem tudom mit fogok kezdeni, hogyan fogom őt ellatni.
Ti hogyan vészeltétek át?
Megvolt, hogy mennyi korkülönbséget akarunk, így mikor eljött az idő nem volt min gondolkodni, most vagy soha belevágtunk, elsőre sikerült is.
2,5 év van közöttük, tökéletes, nehéz sem volt, sem a terhesség sem 2 kicsi gyerekkel
Mivel nekem nem volt gondom az első terhesség alatt. A lányom is “jó baba”
A szüléssel sem volt bajom
Így a 6 hetes kontrollon elhangzott a kérdés, h mikor lehet biztonsággal..
6 hót mondott..
9 hónapos volt a lbaba, amikor szoptatás mellett sikerült a tesó.
19-20 hó lesz köztük
Lényegesen fárasztóbb így a terhesség
Hogy kész vagyok-e rá?
Nem
Szerintem nem lehet..🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!