8 honapos babanak mar tudnia kene lenditeni a labat, kezet?
Nevelt babáim 9 és 10 hónaposak.
Kérésre ők sem dugják kezüket-lábukat öltöztetésnél. Szerintem még nem értik. Ha játék közben észreveszi pl.a lábát, és játszik vele, bekapja, nincs gond. Én nem látom problémának, hogy még nem tudják kérésre nyújtani kezüket, lábukat.
🤦🏻♀️ Úristen ezek a védőnők... szerintem a legtöbbjük csak messziről látott gyerekeket (de főleg babákat). Aztán stresszelik feleslegesen az anyukákat.
8 hónaposan az én gyerekem ott tartott hogy le tudta utánozni a tapsolást, meg kicsit később az integetést, és ha akarta akkor kérésre meg is csinálta.
Ő most 1 éves és most van olyan szinte hogy tudja hogy egyáltalán “mi a lába vagy a keze”. De baromira nem mindig adja ide ha kérem. Sőt, kifejezetten utál öltözni, végig hisztizi az egészet, abban pl abszolút nem segítőkész.
Ez egyébként pont most volt kérdés az 1 éves (!!!) státuszon. Mivel az az egy volt nálunk negatív így amúgy sem idegesítene, de a legtöbb gyerek egyébként is utál öltözni, úgyhogy így meg pláne nem foglalkoztam vele.
Mindig próbálom ugyan mondani a gyereknek higy segíts, nyújtsd a kezed, stb.. aztán valamikor türelmesebb valamikor meg nem.
Hozzáteszem nálunk is húzta rá a védőnő a száját😏 de az enyém már 4 hónappal idősebb a tiédnél, úgyhogy már ezért sincs okod előrr aggodalmaskodni. :) majd fogja csinálni, de erre aztán még bőven van ideje!
Szövegértése 0 a védőnőnek, vagy csak nem tudta elmagyarázni, hogy mire gondol.
"Az öltöztetésnél segít" annyit tesz ennyi idős korban, hogy többnyire nem tart ellent, engedi, hogy bedugd pl: a kezét a body ujjába, netalántán még ki is nyújtja, ha benne van. Ennyi.
Szerintem a státusz papíron az van, hogy együttműködő az öltöztetésnél, tehát hagyja h rá add a ruhát, nem feszít.
Nyilván elofordul h nincs kedve és feszít, rúg, de nem minden alkalommal, akkor nem gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!