Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos, kicsit köhög,...

10 hónapos, kicsit köhög, hőemelkedése van. Vinnétek orvoshoz?

Figyelt kérdés

10 hónapos kislányom ma elkezdett köhögni, de elég ritkán, kb 15-20 percenként köhög egyet, szárazon. Délelőtt még rendben volt a hője, délután ment fel 37 fok fölé, most este 7-kor 37.7-et mértem (ez már a levont mérték).

Ezen kívül semmi tünete nincs: jókedvű, eszik rendesen, szokásosan játszik, nem folyik az orra.

Holnap reggel ti elvinnétek így orvoshoz? Nyilván attól is függ, hogy alakul az éjszaka, de ha így marad (kis köhögés - hőemelkedés), ti vinnétek?

Félek hogy összeszedne valamit a váróban (mindig tömeg van), viszont az is aggaszt hogy ha nem viszem el, pedig komolyabb baja van.

2020. febr. 6. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
most hogy tombol a koronavírus én nem gondolkodnék, már rég orvoshoz kellett volna vinned, nagyon felelőtlen vagy
2020. febr. 6. 19:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Ööö, kedves első... a kérdés kiírása előtt 10 perccel mértem 37,7-et. Előtte a legutóbbi mérés 37,2 volt.

Sürgősen ügyeletre kellett volna vinnem a babámat azért, mert óránként hármat köhög és 37,2 a hője? Mert azt írod, már rég orvoshoz kellett volna vinnem...

2020. febr. 6. 19:21
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Hát, holnap péntek van, ezt érdemes mérlegelni.

Mindenképp próbáld szívni az orrát, de ha jól van és csak hőemelkedése van, én nem vinném feleslegesen.

Benne van a pakliban amúgy hogy romlik, nekem januárban a 12 hónapos 2 napig volt náthás, utána lett hidegrázás, 40 fokos láz estére (mondjuk mi azzal is vártunk egy napot, de ennek más oka is volt).

2020. febr. 6. 19:36
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Elvinném.
2020. febr. 6. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Én ennyivel még nem vinném, mert csak még több mindent összeszed a rendelőben, és erre még a doki sem tud adni semmit-mit is adna.

Otthon c vitamin, sok folyadék, ha kell orrszívás, és ha kell lázcsillapító. Ha romlik az állapota akkor persze vidd el.

2020. febr. 6. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
86%

Péntekre tekintettel elvinném. Gáz lesz, ha hétvégén rosszabbodik, és ügyeletre kell vinni. Sajnos nálunk a gyerek orvosi ügyelet a kórházban van, egy kis megfázásnál is befektetik a gyereket.

Ha nem péntek lenne holnap nem vinném el.

2020. febr. 6. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Ennyivel nem vinném. Influenzás időben a beteg gyerekek közt a váróban rosszabb dolgokat fog összeszedni. Ha ilyen esetben aggódok, felhívom általában a dokit, elmondom, mi van, és megkérdezem, megnézi-e a gyereket és menjünk vagy inkább ne.
2020. febr. 6. 19:57
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanígy kezdődött a kisfiamnál a múlt héten. Én csak felhívtam a dokinkat, aki azt mondta, hogy Sinupretet, Nurofent adjak neki. Plusz még Baby Luufal kentem a hátát és 2 nap alatt túl lett az egészen. Pedig mi a férjemmel már két hete betegek vagyunk és még csak most kezdünk javulni.
2020. febr. 6. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem vinném. Dokit felhívnám,elmondanám neki a tüneteket. Valószínűleg Sinupretet mondana hogy adjak neki, Cebion cseppet,orrszívást és ha romlik vigyem be. Máskor ez volt,még mondta is a doki hogy a váróban rosszabbat is összeszedhet, ezzel nem kell bevinni.
2020. febr. 7. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!