10 hónapos, kicsit köhög, hőemelkedése van. Vinnétek orvoshoz?
10 hónapos kislányom ma elkezdett köhögni, de elég ritkán, kb 15-20 percenként köhög egyet, szárazon. Délelőtt még rendben volt a hője, délután ment fel 37 fok fölé, most este 7-kor 37.7-et mértem (ez már a levont mérték).
Ezen kívül semmi tünete nincs: jókedvű, eszik rendesen, szokásosan játszik, nem folyik az orra.
Holnap reggel ti elvinnétek így orvoshoz? Nyilván attól is függ, hogy alakul az éjszaka, de ha így marad (kis köhögés - hőemelkedés), ti vinnétek?
Félek hogy összeszedne valamit a váróban (mindig tömeg van), viszont az is aggaszt hogy ha nem viszem el, pedig komolyabb baja van.
Ööö, kedves első... a kérdés kiírása előtt 10 perccel mértem 37,7-et. Előtte a legutóbbi mérés 37,2 volt.
Sürgősen ügyeletre kellett volna vinnem a babámat azért, mert óránként hármat köhög és 37,2 a hője? Mert azt írod, már rég orvoshoz kellett volna vinnem...
Hát, holnap péntek van, ezt érdemes mérlegelni.
Mindenképp próbáld szívni az orrát, de ha jól van és csak hőemelkedése van, én nem vinném feleslegesen.
Benne van a pakliban amúgy hogy romlik, nekem januárban a 12 hónapos 2 napig volt náthás, utána lett hidegrázás, 40 fokos láz estére (mondjuk mi azzal is vártunk egy napot, de ennek más oka is volt).
Én ennyivel még nem vinném, mert csak még több mindent összeszed a rendelőben, és erre még a doki sem tud adni semmit-mit is adna.
Otthon c vitamin, sok folyadék, ha kell orrszívás, és ha kell lázcsillapító. Ha romlik az állapota akkor persze vidd el.
Péntekre tekintettel elvinném. Gáz lesz, ha hétvégén rosszabbodik, és ügyeletre kell vinni. Sajnos nálunk a gyerek orvosi ügyelet a kórházban van, egy kis megfázásnál is befektetik a gyereket.
Ha nem péntek lenne holnap nem vinném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!