Hány hónapos/éves volt az elsőszülött gyermeked, mikor terhes lettél a másodikkal?
Ma vettem be az utolsó fogamzásgátló gyógyszeremet és többet nem íratok. Viszont most gondoltam bele, hogy azért merész vagyok, mert a gyerekünk 15 hónapos és nem biztos, hogy fel vagyok készülve egy újabb "menetre".
(Bár nem áll fenn a "veszélye" a gyors gyermekáldásnak, mert PCOS-em van és az első is két évünkbe telt, mire sikerült végre. Viszont lehet, hogy a következő meg annál hamarabb összejönne, hisz nem dolgozunk rajta mindenáron...)
a második általában nagyon hamar összeszokott jönni:)
mi évekig próbálkoztunk az elsővel a 2. két év múlva, 1 hónap alatt jött össze:)
Van aki nagy korkülönbséget mond mert akkor a kicsivel többet tudsz foglalkozni és az első sem érzi elhanyagolva magát,ráadásul be tud neked segíteni,valaki a kis korkülönbséget mondja jónak mert igy egyszerre letudja.
13 hónapos a fiam, és most teherbe estem.
Nemtudom mit csináljak, a párommal nem egyezik az akaratunk, nem vagyunk egy gazdag család ő nem akarja megtartani a babát, énmeg már most összezuhantam a gondolattól hogy esetleg elvetetem. :S
Nekem 23hónapos volt a lányom,mikor terhes lettem.
Most már 2hónapos a pici,a nagy meg most lesz 3éves,de eddig még nem vészes.
Az elsőke véletlen jött össze,a második pedig 5hónap probálkozás után.
Szia! Én is PCO-s voltam, több évet vártunk a babára, aztán spontán jött 2007-ben. 15 hónapos volt, amikor reggelent rosszul éreztem magam és a tesz is azt igazolta, hogy ismét babát várok,aki tavaly decemberben megszületett. 11 hónapos volt a nagyobbik, amikor megjött a menzeszem és rá 4 hónapra ismét spontán estem teherbe. Azt modnják, hogy a másoik már könnyebben összejön. Hát nálunk így volt, remélem lesz harmadik is.
Sok sikert!
Én minimum 5 évet várok a másodikkal,egy picinek pont az első évek a legfontosabbak,azt vele akarom tölteni,ha most jönne egy másik baba(16 hós a fiam)akkor nem tudnék ugy figyelni rá.Meg akarok mindent adni neki,ez most az ő ideje és nem akarom h elhanyagolva érezze magát,most nagy szüksége van az anyára és a figyelemre,ezt nem venném el tőle semmiképpen.A 2. meg jobb is ha akkor jön amikor az első nagyobb igy rá szintén jobban tudnék figyelni:)
Tudom sokan vannak 2-3 gyerekkel akik között kicsi a kor,de sztem nem az a jó.Brátnőm lánya 2 éves volt mikor jött a tesó és a kislány visszahúzódó lett sendes és csak 3 évesen kezdett beszélni szakemberhez vitték,ugy látják az a baj h a pici miatt nem kapta meg azt a törődést időt amire szüksége lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!