Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jo igy ez a napirend?

Jo igy ez a napirend?

Figyelt kérdés
Reggel 6:30-7:30kozott kell reggeli legkesobb 8:30ig meg van ami 180-210ml tapszer 9-10kozott szundit egy 30percet 12-13kozott ebed probalom fozeleket adni neha sikerul megennie annyit hogy nem ker tapszert. 15-16kozott megint szundit van hogy 1orat uzsonna 17-18kozott tejpep vagy tapszer mikor mit fogad el. Este 7kor pancsi 8kor 180ml tapszer es alvas. 5honapos de meg nincs ki valtva egyik etkezes sem. Legalabbis nem mindig.

2020. jan. 26. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon kevés ez a nappali alvás.
2020. jan. 26. 09:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapvetôen nem lenne rossz, csak szerintem is keves az alvás, plusz az én gyerekem ennyi idősen és azóta is 5x kap enni egy nap. De ha a babádnak elég a 4 és jól fejlődik, akkor természetesen nem kell változtatni. :)

Nálunk ennyi idősen így volt:

6-7 között kelt, majd reggeli (tápszer)

8-9-ig visszaaludt

9-10 között tízórai (kb félig volt kiváltva gyümivel)

11 körültől alvás (1,5-2 óra)

13.00 ebéd (ébredéstől függően változhatott)-tápszer

15.00 körül megint alvás (1-1,5 óra)

16.30-17.00 uzsonna-tápszer

19.30 fürdés, 20.00 tápszer, majd alvás.

(20.30-21.00 között aludt el)

Ekkoriban sokat forgolódott éjjel de alapvetően aludt.

A köztes időkben játszott, mozgott, illetve mi vagy ebéd után vagy uzsi után mindig sétáltunk ennyi idősen.

Egyébként én kisfiam ekkor még csak tízóraira kapott szilárdat, azt kb 6 hónaposan váltottuk ki, az ebédet olyan 7-8.hónap között, az uzsit meg szinte az ebéddel együtt. Az már könnyen ment.

Nem kell aggódni, hogy még nincs kiváltva semmi, majd idővel.

2020. jan. 26. 10:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Kevés az alvás nagyon. Kell az idegrendszerének. Az én lányom 5 hónaposan 3x aludt. Délelőtt másfél órát, ebéd után 2 órát, este egy 20-30 percet. Egyébként meg iszonyat pörgős baba, meg sem áll egész nap, tehát lustának távolról sem mondható.
2020. jan. 26. 10:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jó.5 hónaposan nem is kell kiváltani egy étkezést sem.Elvileg az volna a jó ha 6 hónaposan kezdődne a hozzátáplálás, függetlenül attól hogy tápszeres vagy sem.De ennek ellenére nálunk is azt ajánlotta a gyerekorvos 4 hónapos korába kezdjük.Mondjuk lányom nem volt rá vevő, úgyhogy mi 1 héttel 6 hónapos kora előtt kezdtük.:)

Ami az alvást illeti nagyon kevés.Nem felejtettél ki belőle egy alvást vagy kettőt? Amúgy nálunk is fél órákat aludt napközben többször,de szerintem ilyenkor olyan 4 alvása volt.

2020. jan. 26. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!