Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon féltem a kisbabám...

Nagyon féltem a kisbabám gerincét. Lehet abből baj, hogy szinte egész nap az ölemben vagy a vállamon görnyed?

Figyelt kérdés
4 hetes és sok-sok órán át kézben van, mert napközben egyáltalán nem alszik, ébren viszont a kiságyban, járókában nem marad meg. Pedig a gerincének a vizszintes felület lenne a jó. Annyira aggódom miatta!
2008. nov. 19. 19:58
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
Probalj meg valtoztatni ezen mert baja lehet,kerd ki a gyermekorvos velemenyet.
2008. nov. 19. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Hat ez a pozicio nem tesz neki jot. Uton-utfelen hangoztatjak, hogy a baba 6 honapos koraig vizszintes feluleten kell sokat fekudnie. A babad mar hozzaszokott, hogy folyton kezben van, ezert nem akar a kisagyban megmaradni. Meg kell probalni ot atszoktatni. Nem lesz konnyu, sok siras lesz, de a babad erdekeben erosnek kell lenned.
2008. nov. 19. 20:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Hogyan tudok változtatni? Amikor nincs kézben, torka szakadtából sír, akár órákon át. A két etetés közötti időt simán végigordítja és utána sem alszik el. Pedig nincs baja, amúgy szépen fejlődik, de ő egy hetes kora óta ilyen. Mikor a védőnő ezt látta, szólt hogy semmiképen se hagyjam egész nap sírni. De ez egyelőre csak úgy megy, ha felveszem. Ha az ágyában van, hiába simizem, beszélek hozzá, énekelek, csak egyre jobban felhergeli magát. Teljesen tanácstalan vagyok. Azért az orvossal feltétlen beszélek.
2008. nov. 19. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld hordozókendőbe kötni. Állítólag, ha jól van megkötve, gyönyörűen tartja a baba hátát. Én csak hallottam ezt, nem használtam, így csak félig-meddig tudok tanácsot adni:(
2008. nov. 19. 20:25
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

A nem olyan fejlett országokban mint a miénk, ahol még a természetes dolgok dominálnak ott a baba az anyukájára van kötve kendővel, mert az a legtermészetesebb mind az anyukának, mind a babának. Sok helyen a nőknek keményen kell dolgozni szülés után is és mindezt teszik a kicsinyükkel együtt. És ezek a kicsik is megnőnek, felnőnek és rendes két lábon járó felnőtt ember lesz belőlük. Mellesleg pszichésen sokkal egészségesebbek mert nem kellett nélkülözniük az anyukájuk közelségét, testének érintését, az anyuszagot, mert biztonságban voltak.

Nyugodtan próbáld ki a hordozókendőt, a babád is biztosan szeretni fogja, nem beszélve arról hogy nem fog sírdogálni mert veled lehet. Ahogyan majd nő, úgy fogják más dolgok is érdekelni, és majd eljön az az idő is amikor már mocorog, forog, mászik, tipeg és akkor majd jön a nagy felfedezések korszaka.

Addig meg élvezd ki hogy testközelben lehet, a kendővel mindkettőtöknek jó lesz majd meglátod.

Boldog babázást!

Egy kétgyermekes anyuka

2008. nov. 19. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
fantasztikus dolog a hordozókendő. Az én babám is pont ilyen, délután végig rajtam kell legyen, hanem ordít. Egyébként a hordozókendőt ortopéd orvosok is ajánlják, jól tartja a baba hátát, fejlezsti az egyensúlyérzékét stb. Van olyan háti hordozás, amivel már most is hordhatod, nem csak az ülő pozíció, s attól tudsz te is tenni-venni. Nem olyan nehéz megkötni, hamar belejössz.Sok sikert!
2008. nov. 19. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem azert nem a legjobb megoldas egy egy honapos babanak,inkabb megis probald letenni es lefoglalni valamivel a figyelmet(valami erdekes kis jatek,ami zenel stb.)mert vegul a te hatad es derekad is banni fogja...
2008. nov. 19. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!